Напишете дума/думи за търсене

Какви връзки имат жените, които правят първата крачка

Стереотипно сме свикнали с това, че мъжете поемат инициатива, стане ли дума за романтични отношения. Не само за началото на нова връзка, но и за предложенията за брак.

Според проучвания, проведени от популярния уебсайт за запознанства OkCupid, е време жените да излязат от черупката си и да вземат нещата в своите много способни ръце.

Какви са причините, поради които дамите трябва да излязат в предните редици на любовта и запознанствата?

Жените не е нужно да губят време в очакване да се появи подходящ мъж
Според стандарта за уебсайтове за запознанства мъжете изпращат много повече съобщения от жените.
Тази стратегия е на същия принцип като при риболова - колкото по-голяма мрежа хвърляте, толкова по-големи са шансовете ви да хванете нещо или някого. Чували сте приказката, че в морето има много риба, нали? Явно не е случайна тази аналогия.

Наясно сме, разбира се, че количеството няма нищо общо с качеството. Жените могат да прекарват дни, ако не и месеци в уебсайт за запознанства, очаквайки своя чаровен принц, който ще разклати света им. Така че не е ли по-добре да си спестите висенето във виртуалното и да помогнете на съдбата?

Жените, които първи осъществят контакт, веднага предизвикват интереса на мъжете

Интересното е, че колкото и съобщения да получават жените, честотата на отговорите им остава почти еднаква. Ако получат десет покани от мъже, те ще отговорят само на тези, които им се струват, че са отправени от сериозни и обещаващи господа.
При мъжете обаче се наблюдава пълната противоположност. Колкото повече съобщения получават, толкова повече изпращат. Оказва се, че шансовете на момичетата, които първи са направили крачката към евентуалния обект на любов, са 2,5 пъти по-големи от тези, които чакат мъжете да ги свалят.

Освен това жените имат предимството да започнат разговор по какъвто и да е начин. Няма нужда да се задоволяваме с половинчати фрази и изтъркани изречения, които са толкова демоде, че дори бабите ни биха се присмели?

Жените могат да намерят по-добра половинка, ако поемат инициативата
Според проучването на OkCupid става ясно, че хората обикновено отговарят положително за среща на някого, който е по-секси от тях.
Мъжете са по-склонни да отговарят на жени, които са средно с 17% по-привлекателни от тях самите. Така че, поемайки инициативата, дамите могат да се уверят, че ще говорят с хубави момчета. Разбира се, само един външен вид не е достатъчен. Става въпрос и за цялостната привлекателност на кандидат-партньора, включително неговия социален статус и интереси. Като цяло това е печеливша карта за жените.

Жените имат по-голям шанс да намерят любов, ако действат първи
За повечето хора в уебсайтовете за запознанства крайната цел е започването на връзка и намирането на сродна душа. Ако жената направи първия ход, вероятността това да се случи нараства многократно. Друга онлайн платформа за запознанства - The League, също провежда собствено проучване. То показва, че 1 от 3 двойки стартира със съобщение, дошло от жената, и че при връзките, довели до годеж, първоначалната инициатива е дошла от представител на нежния пол.

Явно да знаеш какво искаш и да имаш кураж да го преследваш, се отплаща и в любовта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X