Напишете дума/думи за търсене

Загубили сте доверие в половинката? Пробвайте това

Нито една връзка не е перфектна. Твърде вероятно е сериозните ви романтични отношения в даден момент да срещнат някои трудности. Докато повечето двойки успяват да намерят изход от доста ситуации, разрушаването на доверието е едно от най-щекотлевите неща, които всяка двойка трябва да преодолее.

Много партньори се чувстват предадени от изневяра, финансов дълг, крит в тайна, или други форми на нечестност, с които просто не може да се справят.
Над 50 процента от връзките приключват веднага след разрушаването на доверието.

Но може ли една двойка да възстанови доверието и да оцелее, след като единият партньор научи истината за предателството на половинката си?

Възстановяването на връзка след разрушаването на доверието може да е дълъг и изтощителен процес. Ако обаче двете страни се съгласят активно да работят заедно и да направят всичко необходимо за възстановяване на доверието и комуникацията, помирението е възможно.

Обсъдете детайлите
Често пъти сривът в доверието идва и с нарушение на комуникацията. Така че, ако вие и вашият партньор наистина искате да преодолеете тази нелека ситуация, двамата ще трябва първо да се ангажирате да проведете открит, вероятно труден разговор. Ако вие сте този, който е загубил доверието на партньора си, споделете честно какво ви е накарало да стъпите накриво, приемайки и реакцията на другия. Ако любимият ви нарани, позволете му да обясни напълно своите действия и разсъждения за избора му. Изразете чувствата си, без да обвинявате половинката си. Този процес ще ви помогне и двамата да разберете къде стои отсрещният в тази ситуация.

Бъдете емпатични един към друг
Ако е възможно, проявете съпричастност към партньора, нарушил доверието ви, давайки му възможност да ви покажат своето угризение. Ако вие сте виновният, започнете да правите нещата, които сте обещали да направите, за да поправите ситуацията. В противен случай това са само нищо незначещи думи, които ще нарушат още повече доверието.
Ако връзката ви се е мъчила известно време дори преди този сериозен срив в доверието, има вероятност вие и вашият партньор да се нуждаете отново да възстановите пълнотата на комуникация и грижа помежду си.

Опитайте се да увеличите положителната енергия, която давате на партньора си.

Вървете в посока на прошка и самоусъвършенстване в тандем
Прошката не идва лесно за повечето двойки, след като се наруши доверието. Важно е обаче двете страни да умишлено да продължат напред след този срив. Трябва да вземете съзнателно решение да останете и обичате партньора си, въпреки неговите недостатъци, и да се опитате да пуснете миналото. Докато пълното постигане на тази цел може да отнеме известно време, обвързването с нея е най-важното.

Помислете за професионална помощ
Понякога дори и най-силните двойки не могат сами да поправят проблемите във връзката. Добре, че днес съществуват много форми на терапия, които могат да помогнат на партньорите да възстановят доверието и да подобрят комуникацията си. Чрез помощта на лицензиран терапевт и много упорит труд вие и вашият партньор може да откриете, че след преодоляването на кризата любовта ви ще бъде по-силна.

Приемете, че нещата никога няма да бъдат същите
Дори вие и вашият партньор да се ангажирате на сто процента в желанието си да върнете вашата връзка отново на стабилна плоскост, нещата помежду ви никога няма да са същите. Много рядко този, който е наранен и измамен, прощава напълно непочтеността на половинката си.
Има вероятно да откриете, че дори силната любов, която изпитвате помежду си, не е достатъчна, за да спасите отношенията си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X