Напишете дума/думи за търсене

6 начина да напълним къщата с положителна енергия

Вашият дом трябва да бъде вашето светилище, място, където да се оттеглите от света и да се чувствате спокойно.

Той е мястото, където трябва да се почувствате заземени и центрирани, за да създавате, да се вдъхновявате и да израствате.

Често пъти обаче може да не усещате дома си по този начин. За това може да са виновни потока от хора, минаващи през прага ви, шумните съседи, неприятните съквартиранти или други фактори, които ви пречат на спокойствието.

Каквато и да е ситуацията, винаги може да се опитате да запълните дома си с изобилна положителна енергия.

Това може да помогне за:

- увеличаване на креативността и вдъхновението

- отърваването от досадни съквартиранти или членове на семейството

- премахване на отрицателната енергия или обекти

- изчистване на запушена енергия

- безопасност и сигурност у дома

- за насърчаване на хармонични взаимоотношения

- за заземяване и положителна енергия в ежедневието ви

Запълването на вашия дом с положителна енергия наистина може да помогне за усилването на вибрациите и за постигане на целите.

Ето как да го направите:

1. Изчистете хаоса

За да създадете пространство във вашия дом, пълно с положителна, вдъхновяваща и творческа енергия, първо трябва да почистите хаоса вкъщи. Натрупаните вещи насърчават застоялата енергия и може да привличат негативна.

Тя може да ви накара да се почувствате по-малко мотивирани и дори депресирани.

Изчистите дома си от всички ненужни неща. Не пропускайте стари шкафове, килери или мазета, които са претъпкани със забравени вещи.

Ако не сте използвали нещо от една година или вече не ви носи радост, вероятно е време да го пуснете да си отиде.

2. Осветление и въздух

Приглушеното осветление и застоялият въздух също могат да привлекат негативна енергия, която да повлияе на настроението ви. Слабото осветление може да забави енергийните вибрации, което ви кара да се почувствате демотивирани или нетонизирани.

През деня отворете прозорците, дръпнете пердетата, вдигнете щорите и осветете тъмните ъгли на дома с лампи, които излъчват естествена светлина.

Хималайските солни лампи също са фантастични за отстраняване на отрицателната енергия, стрес и замърсители на въздуха.

Ако качеството на въздуха е проблем в района, в който живеете, помислете и за инвестиране в пречиствател на въздуха или в саксийни растения.

3. Бяла салвия

Тя се използва от векове, за да отблъсне отрицателната енергия и да защитава дома от нежелани посетители.

Салвията е много лечебна и може да помогне да успокои нервното напрежение и да изчисти въздуха след кавга или влизане с взлом.

Изгорете една връзка от това растение и позволете на дима да запълни ъглите на вашия дом. Разходете се около пространството, заявявайки намерението си да запълнете дома си с положителна и любяща енергия.

4. Пеещи купи или камбани

Звукът е мощен лечител и може да помогне за хармонизиране на вибрациите у дома. Пеещите купи и камбаните са с различни честоти, които могат да помогнат да стимулират различни видове енергия или чакри. Вярва се, че балансират дясната и лявата страна на мозъка и спомагат за намаляване на стреса, ползват се при практики на медитация и релаксация.

Те са идеални за прочистване на пространството или мебелите втора ръка и за намаляване на тревогата от начина на живот.

5. Кристали

Те са чудесен начин за постигане на позитивност в дома, тъй като те могат да абсорбират, да изчистят и да прекалибрират негативната енергия.

Един от най-добрите кристали за това е млечният кварц. Той помага да се укрепи позитивната енергия в дома, като абсорбира и изчиства отрицателната. Може също да помогне за намаляване на страха, за стреса и за тревожността. Поставете кварца около компютрите, телевизора, в кабинета, в кухнята, в хола или навсякъде, където се нуждаете от свежа енергия.

Розов кварц - помага да се създаде хармония, доверие и мирни отношения в дома. Той е идеален за двойки или семейства, които искат да задълбочат връзката си. Най-добре да се държи в спалнята. Ако го използвате за насърчаване на здрава романтична връзка, уверете се, че използвате два кристала.

Аметист - помага за насърчаването на духовното развитие и намирането на вашата по-висша цел. Също така помага за абсорбиране на отрицателната енергия и на тази, която е в застой. Чудесен е за стимулиране на вашата интуиция и творчество. Поставете аметиста в домашния си кабинет, в стаята за медитация или в хола.

Нефрит - помага за насърчаване на семейната хармония, приятелството и съзнанието. Енергизира и може да ви помогне да се почувствате заземени. Нефритът също насърчава доброто здраве и богатство. Поставете в офиса, пред входната врата или във всекидневна.

Тигрово око - помага да се защити вашия дом и пространство от нежелани посетители, отрицателни обекти и енергия. Също така помага да се създаде по-силна, по-балансирана енергия в дома, която ще ви помогне за мотивация и постигане на поставените цели. Поставете навсякъде, където се нуждаете от увеличаване на енергията.

6. Етерични масла и тамян

Изпаряването на етерични масла или изгарянето на тамян е друг чудесен начин да очистите дома си и да насърчите положителната енергия.

Тамянът, жасминът и сандаловото дърво са чудесни възможности за защита и изчистването на лоша енергия.

При етеричните масла цитрусовите аромати като лимон и портокал стимулират мотивацията и щастието, флоралните аромати като лавандула и роза помагат за намаляване на тревожността и насърчаване на хармонични взаимоотношения и билкови или дървесни аромати като розмарин, меча стърка, жасмин и пачули.

Използвайте етерични масла в дифузор, маслена горелка или като спрей.

Вашият дом е наистина, където е сърцето, затова го дръжте пълно с положителна енергия.

Пеещите купи успокояват и лекуват

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X