Напишете дума/думи за търсене

Десет начина да изгоним негативната енергия от дома

Усещате, че нещо в дома ви не е наред, но не знаете точно какво? Опитайте да почистите негативната енергия.

Проветрете

Прахът не само е вреден, но и създава тягостно усещане. Пуснете прахосмукачка, изтупайте одеалата и възглавниците, почистете основно книгите в библиотеката.

Ремонтирайте или изхвърлете всичко счупено

Експертите по фън шуй твърдят, че всички счупени вещи носят негативна енергия, а психолозите свързват безпорядъка с неврози. Травматолизите път твърдят, че повредените мебели крият рискове от физическо нараняване. Вие изберете на кого да повярвате и действайте.

Ароматизирайте

Изберете ухание, който ви допада и деликатно ароматизирайте дома си, но не с изкуствени препарати, а с етерични масла. Портокаловото масло, например, ще зареди дома ви със свежест и добро настроение.

Подредете възможно най-скоро

Експертите смятат, че в безпорядък енергията не може да циркулира, затова не отлагайте, а въведете ред в дома си.

Сложете кристали на определени места

Най-силните места в дома са тези, които виждате веднага, след като се събудите и след като влезете вкъщи. Разположете там кристали, които радват очите и пречистват енергията.

Боядисайте стените в жълто

Фън шуй специалистите казват, че жълтият цвят освежава помещението и му придава приветлив вид. Избягвайте ярките нюанси на жълтото.

Полирайте мебелите

Няма нищо позитивно в отпечатъци от пръсти по лъскавата повърхност на мебели и маси. Затова отстранете отпечатъците с помощта на мека кърпа и препарат за полиране.

Избягвайте острите върхове

Според фен шуй негативната енергия се натрупва по острите ъгли и шиповете. Заоблете интериора там, където е възможно - смекчете ъглите, изгладете ръбовете, махнете пироните. Със сигурност къщата ви ще изглежда по-уютна.

Сложете повече огледала

Огледалата отразяват енергията, според фен шуй, така че за да увеличите позитивната, сложете повече от тях. Така и помещенията ще изглеждат по-просторни.

Вземете си котка

Според някои експерти, котката вкъщи е най-добрият начин да се отървете от натрупаната негативна енергия - дори и да не вярвате на фен шуй, със сигурност домашният любимец ще подобри настроението и ще ви донесе позитивни емоции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X