Напишете дума/думи за търсене

Амулети, които помагат срещу проблеми и магии

На пръв поглед Николай Узунов прави красиви и изящни бижута, но всъщност те са амулети и талисмани, които предпазват и помагат срещу проблеми. Срещам се с него, за да ми разкаже за силата им и за нумерологията, която разкрива характера на човек и минусите, които може да се коригират.

Николай, каква е разликата между амулетите и талисманите?

Амулетът се изработва индивидуално спрямо човека, който го пожелае и има предимно предпазно действие от негативни външни въздействия или структурообразуващо – преобразува енергията на човек, тази около него и в дома му, помага за подобряване на взаимоотношенията му и за хармонизиране. Талисманът може да е обикновен, случаен предмет, който е подарен, купен или намерен, и да бъде зареден, наречен или нарочен за нещо определено. Обикновено се нарича за късмет, предпазване, здраве, щастие. Докато амулетите имат в себе си геометрични фигури като хексаграм, пентаграм, знакът на атлантите, скарабей, цвете на живота, костенурка.

Как правилно се носи пентаграм?

Има два начина на носене – с върха нагоре и надолу. Когато е с върха нагоре, се нарича бял пентаграм и се носи за защита от недобронамерени пожелания, уроки и магии. Петър Дънов също е имал пентаграм, макар че неговият е бил изписан с надписи и символи, и е бил структурообразуващ. Ако пентаграмът се носи с върха надолу става символ на злото.

Всеки амулет, който е направен специално за даден човек или ситуация, и е създаден спрямо неговата нумерология, дава положителна енергия. Амулетът допълва нумерологията и се дава като коректор на проблемните места на човек. Ако например е роден с липса на плътна енергия, която да го защитава от негативно влияние, слагайки амулет, тази липса се компенсира. Амулетът намалява отправената негативна енергия, преобразува я, модифицира я и така вместо да си счупи ръката, човек може само да я пореже.

Предпазва и от магия, като не й позволява да подейства в пълната си сила. И връща енергията обратно, но това е задължение на Господ като висша сила. Няма ненаказано зло.

Ако човек намери пари или някаква ценност, добре ли е да ги задържи?

Ако се намерят пари или бижута е добре да се почерпи някого или да се подаде нещо, независимо дали на приятел, на просяк, на църква. Неслучайно съществува българската приказка: „Господ дал, Господ взел“. Иначе рискуваш да ти се вземе нещо друго.

Дайте пример за положително действие на амулет?

Знакът на атлантите например изчиства излишното, което ни пречи в живота. И ако сме в неподходяща връзка, тя може да се разпадне.

Усилва ли се въздействието на амулета ако по него има полускъпоценни камъни?

Усилва се, но е възможно камъкът да улови негативна енергия и да не може да се изчисти. Затова е добре един път месечно бижуто или камъкът да се изчисти като се държи под течаща вода. Освен това камъните не са вечни и искат подмяна. Ако камък си смени цвета, загуби се, счупи се, това показва, че не бива да се носи.

Защо е добре човек да си направи нумерология?

Нумерологията представлява човешкият характер в числа и цифри. И така стават видни слабите и силните черти, с които може да се злоупотреби или да се използват за нещо добро. Ако се направи нумерология на дете може лесно да се разбере какви заложби има, какви са слабите му места, и да не се подтиква към неправилни постъпки и действия.

Николай Узунов
Николай Узунов

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X