Напишете дума/думи за търсене

Този амулет носи огромен късмет и богатство

Слънцето е един от най-мощните символи, олицетворяващ живота и силата, божественото и мистичното.

Символът на слънцето е най-използваният във всички древни култури. За древните египтяни слънцето е Амон Ра – върховният бог, даряващ живот на всичко. Издигани са храмове за него, жреци са му служели.
За древните гърци е Хелиос – върховен бог, брат на богинята на луната Селена. Изобразяван е като красив младеж с венец от лъчи, носещ се в златна колесница. Древните римляни пък се прекланяли на бога Сол и са го почитали като „всевиждащият“.
Слънцето е почитано и до днес в множество култури и вярвания, особено в източните страни. Най-вече в Япония – страната на изгряващото слънце, където този символ е изобразен дори върху националния флаг.

Топлина и любов

Слънцето освен на живота е и символ на младостта, на топлината и на любовта. Вярва се, че във всеки дом трябва да има поне по едно изображение на слънце, за да властват хармония и обич.

Но тъй като символизира „всевиждащото око“, както са вярвали древните римляни, слънцето и днес се почита в някои култури като отключващо интуитивни и екстрасенски способности. Вярва се, че всеки който използва този символ, ще има възможност по-лесно да разбира истинските подбуди и чувства на хората около себе си.

Необходим за лидери

Днес се смята, че носенето на амулети с изображението на слънцето носи изключителен късмет. Предпочитат го най-вече тези, които се стремят към слава, почести и богатство. Вярва се, че всякакви изображение на слънцето могат да бъдат използвани за привличане на пари и благосъстояние. Затова някои хора поставят такива в офисите или в домовете си.

Но се смята също, че носенето на амулети или талисмани със символа на слънцето освен слава, ще донесе и свобода на мислене, силата да ръководите другите, да взимате правилните решения и да вдъхновявате хората около себе си. Това е неизменният амулет за лидери, ръководители, шефове, мениджъри и т.н.
Духовните учители обаче предупреждават, че този символ е много силен и ако не се носи от човек с твърд характер, може вместо да му даде сила, да вземе от неговата. Затова не бива да бъде носен непрекъснато.

Освен това не бива да бъде възприеман като талисман за щастие и използван единствено с мисълта нещо да получите. Точно както са вярвали древните египтяни богът на слънцето е всемогъщ, но има нужда и от дарове и благодарност. Затова източните вярвания и днес учат такъв амулет да се пази грижливо, да се съхранява с внимание и винаги след носене да се отправя благодарност към слънцето за всички получени дарове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X