Напишете дума/думи за търсене

Как да изчистим бюрото от негативната енергия

Нямате ли понякога чувството, че сте се затрупали с работа – в буквалния и в преносния смисъл. На мнозина от нас бюрата ни приличат почти на хралупа от папки, книги, документи. Разчистете ги. Според фън шуй така не само ще се отървете от много прах, но и от много негативна енергия.

Преди всичко се отървете от всички ненужни вещи – стари бележници, преписки, изрезки от списания... С тях натоварвате не само пространството, но и препречвате пътя на енергията ци и това създава във вас чувство на неудовлетвореност, обреченост, липса на идеи. Затова изхвърляйте смело. А нещата, които може и да ви потрябват като архиви с договори, подредете в папки и сложете в някой шкаф.

Ако пък влизате в нов офис, който доскоро е бил на ваш колега, също се заемете с разчистване – махнете всичко, останало от него, което не е необходимо за работата – плакат, грамота, снимка, сувенир.

Без компютри?

Според фън шуй компютрите и мониторите по принцип не са благоприятни чисто енергийно, но без тях не може в съвременните офиси. Все пак има няколко начина да смекчите вредното им влияние:

- Компютърът поставете под бюрото, за предпочитане от лявата страна.

- Клавиатурата е добре да е в специално отделение, което влиза под бюрото. Ако нямате такова – да е максимално към вас. Целта е средната част на бюрото да е свободна, защото според фън шуй в центъра не трябва да има нищо, за да може енергията да преминава свободно.

- Непосредствено до монитора или като десктоп имайте снимка или символ на ваша лична цел – далечно пътуване, сватба, желан мъж. Така ще се погрижите на подсъзнателно ниво работата да не попречи на истинските важните неща в живота ви. Друг трик е да сложите до монитора грамота или снимка от награждаване. Така ще привлечете благоприятна енергия за нови успехи.

Подреждайте с мисъл

Според фън шуй разположението на всеки предмет е от значение, така че при подредбата не се водете от естетическото си чувство. Спазвайте следните правила:

- В най-горния десен ъгъл на бюрото поставете телефона. Това е центърът, който отговаря за връзките и така ще привлечете много повече клиенти и партньори.

- В средата вдясно от вас дръжте папка със задачите си или с проекти, върху които работите. Това е центърът на бъдещите успехи.

- В долния десен ъгъл може да имате снимка на ментор, идол или на някого, на когото се възхищавате. Това е центърът на покровителите и така ще черпите от тях.

- Както вече казахме, центърът на бюрото е добре да бъде свободен.

- Най-горният ляв ъгъл е центърът на благополучието – там поставете монети, ако искате да привлечете пари, а за повече късмет – талисман и свежи цветя.

- В средата от лявата ви страна е подходящо място за семейна снимка, за да подсилите центъра на семейството и да не позволите на работата да го измести от приоритетите ви.

- В най-долния ляв ъгъл, в центъра на знанието, сложете речник, книга или справочник.

Внимавайте с шарените аксесоари

Колкото и приятни да си се струват шарените листчета за бележки, разнообразните поставки за мишки и всякакви многоцветни аксесоари не прекалявайте с тях. Прекалено ярките цветове ни уморяват и ако отвсякъде сте се заобиколили с такива, рискувате да се стресирате допълнително.

малък съвет

Винаги избирайте стабилно бюро и стабилен стол – така ще заздравите позициите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X