Напишете дума/думи за търсене

Фалун дафа - системата за изчистване на негативна енергия

Практиката фалун дафа е древна китайска система за усъвършенстване на духа и тялото, постигане на хармония, здраве и баланс във всекидневието. У нас над 150-те последователи всеки уикенд правят упражнения в парковете на големите градове и всеки може да се присъедини. За фалун дафа разказва Екатерина Желязкова от Варна, която се занимава с древната система от 17 години.

Екатерина, какво представлява фалун дафа?

Фалун дафа на китайски означава Великия път на колелото на Закона. Става въпрос за космическия закон. Системата включва комплекс от 5 медитативни упражнения, които имат за цел да повишат енергията в тялото. Като първите 4 се правят в изправено положение, а петото е медитация в статичната поза лотос. Първото например се казва „Буда протяга 1000 ръце“ и целта му е с протягане на ръцете и разпъване на тялото във всички посоки да се получи отпушване на енергийните канали. Друго упражнение е за изчистване на тялото от негативна енергия. Всички упражнения са плавни и бавни и се правят на специална музика.

Какви принципи са залегнали във философията на системата?

Това са истинност, доброта и търпеливост. Те усъвършенстват нравствеността, духовността на човек, повишават нивото му на осъзнаване. Тази практика е без комерсиална цел и у нас има последователи вече 15 години. Качили сме философията, написана от учителя Ли Хонгджъ, който популяризира учението, както и клипове на упражненията на сайта ни www.falundafa.org.

Духовните принципи трябва да се изпълняват всеки ден, нали?

Принципите са нещо дълбоко като разбиране и трябва да се практикуват всеки ден. Когато говорим за истината, не става въпрос само да казваш истината, а да си истинен в постъпките, делата и мислите си, което е най-трудно за нас, хората. Често казваме нещо, но в мисълта си не сме истинни. Добротата не е просто да си добър или да направиш някакво добро дело, а става въпрос за нещо много голямо, което включва любовта, състраданието, милосърдието към другите. Принципите в книгата на Майстор Ли Хонгджъ – „Джуан Фалун“, помагат да се справим лесно със стреса, който преживяваме във всекидневието си, с начина на общуване между хората. Философията дава конкретни примери в какви ситуации как да се справяме.

Най-лесният пример е конфликтът между двама души. В него винаги има две страни. Не е важно кой е прав, а да търсиш в себе си кое качество или чувство те е накарало да реагираш по този начин и каква е причината. Когато го откриеш, ти всъщност се усъвършенстваш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X