Напишете дума/думи за търсене

Любовните истории на Алла Пугачова

Преди няколко дни - на 15 април, легендарната руска естрадна певица Алла Пугачова отпразнува 70-годишнина. И в Русия, и у нас мнозина знаят наизуст хитовете й. “Арлекино” на Емил Димитров с неповторимия аранжимент я изведе на върха.

Алла Борисовна обаче е известна не само с невероятните си изпълнения и талант, а и с любовните си романи. Медиите твърдят, че сърцето на руската попдива никога не е оставало празно.

Звездата има пет брака зад гърба си, но и преди първата сватба има своите романтични и любовни увлечения.

Герман Соловьов

Наричат космонавт Герман Соловьов - първия, покорил сърцето на 17-годишната Алла, но това съвсем не е така. Младият мъж само е служил в центъра за подготовка на космонавти в Звездното градче, имал е и звание майор, но никога не е летял в Космоса.

Герман видял начинаещата певица на сцената и не могъл да устои на чара й. Пугачова даже го запознала с родителите си, които впрочем също симпатизирали на младия “без пет минути” космонавт. Но Соловьов бил женен и не искал да разруши семейството си заради новото си увлечение. Затова пък с Алла останали приятели за цял живот. Тъкмо Соловьов запознал Пугачова с Владимир Висоцки Когато преди 13 години той починал, певицата присъствала на погребението му.

Борис Вахнюк

Към Борис Вахнюк, кореспондента на радиостанцията “Юность”, а по-късно и на списанието “Кръгозор”, Пугачова изпитва нежни чувства, но романът им си останал само роман.

Валерий Романов

От студента в Института за чужди езици Валерий Романов артистката получила сърцето му и предложение за брак. При това съвсем неочаквано. Изпратили младия човек в Близкия изток като преводач по време на арабско-израелската война и той предложил на възлюбената си да замине заедно с него като негова съпруга. В тази ситуация е трябвало до дни да се разпишат в гражданското. Пугачова отказала, но му обещала да го дочака. В крайна сметка се омъжила за съвсем друг човек.

Младата певица с първия си съпруг Миколас и дъщеря им Кристина
Младата певица с първия си съпруг Миколас и дъщеря им Кристина

Миколас Орбакас

За първи път Алла Борисовна минала под венчило 20-годишна. След брака си с цирковия артист от Литва Миколас Орбакас официално носила неговата фамилия, но на сцената излизала с моминското си име.

Запознават се, когато Пугачова се явила на прослушване за корепетитор за летни циркови гастроли. Любовта между двамата пламнала бързо и се развила бурно. Много скоро двамата влюбени се запътили към гражданското. Говори се, че по инициатива на Алла.

Семейният им живот продължил 4 години. Родила им се дъщеря - Кристина, която по-късно тръгва по стъпките на майка си и става певица. Краят на брака им настъпил, след като младата звезда започнала да пътува по турнета. Кариерата се оказала на първо място за нея пред семейството. Отношенията им не издържали, но по думите на Миколас, те се разделили мирно през 1973 г. След това, вече бившият й съпруг споделил, че Алла Борисовна никога не му е пречила да общува с дъщеря им Кристина.

Емил Димитров

Нашият певец и композитор Емил Димитров също е спряган от руските медии за един от любимите на Пугачова. Според тях двамата имали мимолетна връзка по време на конкурса “Златният Орфей”, но тя приключила след завръщането на Алла в Москва. По това време тя е омъжена за Миколас Орбакас.

Павел Слободкин

Музикантът Павел Слободкин е основател на легендарната група “Веселые ребята”, където стартира кариерата не само на Алла Пугачева, но и на много други звезди като Александър Градски, Александър Буйнов, Алексей Глызин.

Слободкин започнал отношения с Пугачова в период между два нейни брака. Слуховете носят, че връзката им не просъществувала, защото Слободкин не могъл да се справи с бурния темперамент на възлюбената си Веднъж май я ударил, за да я усмири, след което Пугачова скъсала с него. За сметка на това обаче Слободкин изиграл важна роля за маниера, с който изпълнителката изпълнила песента “Арлекино”, която по-късно става нейна визитна картичка.

Пугачова с диригента Константин Орбелян, за когото за малко да се ожени, но се влюбила в друг
Пугачова с диригента Константин Орбелян, за когото за малко да се ожени, но се влюбила в друг
Константин Орбелян

Пианист, диригент и композитор, народният артист на СССР за първи път видял бъдещата звезда на естраден конкурс и много я харесал. Оказало се, че симпатията им е взаимна.

В средата на 70-те Алла Борисовна работи в естрадния оркестър на Армения, който по това време Орбелян ръководи и даже имала намерение да се омъжи за него.

 Двамата обаче се разделили, защото тя се влюбила в друг мъж - Александър Стефанович.

Няколко години след разрива Пугачова помолила Иля Резник да напише текст към нова песен на Раймонд Паулс. Песента била озаглавена “Маестро” и певицата я посветила на Орбелян.

Пугачова с втория си съпруг  - режисьорът Александър Стефанович, с когото имала тежък развод
Пугачова с втория си съпруг - режисьорът Александър Стефанович, с когото имала тежък развод
Александър Стефанович

Бракът на певицата с кинорежисьора Стефанович продължил 3 години - от 1977 до 1980. Тях Александър отразил години след това в романа си “Кураж”, който пък залегнал в основата на едноименния сериал, излъчен по първа програма на руската телевизия. По сведения на журналистите примадоната не била във възторг от филма.

Стефанович и Пугачева се срещат на домашна вечеринка у поета Леонид Дербенев, с когото тя имала отношения. Въпреки това двамата започнали тайно да се срещат. Именно Стефанович дал няколко съвета на Пугачова, благодарение на които по-късно тя изгражда образа си като певица. Препоръчал й например  от всяка песенда прави “малък спектакъл” и да превръща своите композиции в изповед пред зрителите.

Раздялата с певицата Стефанович обяснява с конфликтите им при работата над музикалния филм “Душа”. В него Пугачова е трябвало да изиграе главната роля, но се скарала с целия снимачен екип толкова остро, че всички отказали да работят с нея. Режисьорът приел това като предателство. “Бях много влюбен в Алла и много я обичах, но в крайна сметка я сменихме със София Ротару”, обяснява Стефанович в интервю. Според медиите раздялата им настъпила заради “звездната болест” на Пугачова.

Разводът с него бил “тежък и неприятен” и се проточил половин година, разказва на свой ред нейният трети съпруг Евгений Болдин. Толкова време било нужно двойката да си подели имуществото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X