Напишете дума/думи за търсене

Топ 10 на най-дългите любови сред българските звездни двойки (галерия)

Кои известни двойки успяха да загладят острите ръбове в характерите и да останат заедно десетилетия?

Не са много, но пък са любимци на няколко поколения. Легендарната певица Доли Партън е за пример в американския шоубизнес с брака си – 53 години с един и същи мъж Томас Дийн, който е работил в асфалтирането на пътища. Според нея тайната на успешния брак е проста: “Винаги съм казвала, че двойката трябва да бъде разделена. Не може да сте заедно през цялото време. Това беше най-добрата формула за нас - ценим се, когато сме заедно.”

1. Тончо Русев и Елена - 61 г.

Тончо  Русев и  жена му Елена,  които  са заедно вече 60 г.  СНИМКИ: АРХИВ
Тончо Русев и жена му Елена, които са заедно вече 60 г. СНИМКИ: АРХИВ

До най-успешния български композитор Тончо Русев (85) неизменно стои една и съща жена - Елена. Двамата отпразнуваха диамантена сватба - 60 години брак. Освен силно рамо в живота Елена е и първият слушател на песните на Маестро Русев. Случвало се и да го хвали, но и да го критикува заслужено. Той пък ѝ призна, че стотици пъти е възпял любовта в песни, но никога не е влизал в любовни отношения с певици и колежки. Елена неведнъж е била муза за композитора, а той твърди, че обичта към нея се подсилвала с годините. Русев е доволен и от творческия, и от личния си път. Радва се на 3 жени у дома: съпруга, дъщеря и внучка. През арил тази година композиторът напусна този свят.

2. Татяна Лолова и Славе - 55 г.

Татяна Лолова със  съпруга си, когото  нарича галено Славето
Татяна Лолова със съпруга си, когото нарича галено Славето

Голямата актриса Татяна Лолова и нейният съпруг се влюбват служебно зад сцената на Сатиричния театър, където тя е голяма звезда, а той реквизитор. Обичта им започнала неусетно, покрай работата и не е спряла и до днес. Вече 54 години вият семейно гнездо със съпруга си Светослав Светославов, но всички му викат Славе, в мир и любов. Самата Татяна признава, че силно била впечатлена от красотата му, и смята, че и до днес си е хубавец. Споделят живота си от 1963 г. и Славе врънкал Таня да имат 10 деца. Но след раждането на сина им Сава в 7-ия месец и огромните грижи покрай бебето съпругът вдигнал бял флаг и помолил актрисата да не го търси в отглеждането на останалите 9 деца, които останали само в мечтите. Историята помни, че първият законен съпруг на Татяна Лолова е хидроинженер, с когото отишли с мотор “Вятка” до морето, но не след дълго се разделили с добро. Преди няколко дни Славе напусна този свят.

3. Румен Бояджиев от ФСБ и Даниела - 46 г.

Румен Бояджиев и Даниела Кузманова имат двама сина.
Румен Бояджиев и Даниела Кузманова имат двама сина.

Румен Бояджиев от ФСБ и Даниела Кузманова (музиковед, журналист, поетеса) живеят в мир, разбирателство и толерантност от 1972 г., защото... разговарят на един и същи език. Двамата са 19-годишни, когато любовта пламва в Консерваторията. След 5 години вдигат сватба, а след още 5 се появяват и децата им - първо Румен-младши, а после и Борислав, които също са в музикалния бизнес.

Общите им възгледи за живота и ценностната им система държат здраво заедно Румен и Даниела вече 45 години. Музикалното семейство често кани приятели на вечеря, а Даниела не спира да експериментира в кухнята, като нейната стихия са подправките. Музиката и еднаквите интереси карат Румен и Даниела все още да се чувстват влюбени като студенти.

4. Цветана Манева и Явор Милушев - 45 г.

Явор Милушев и Цветана Манева са заедно  от  44 години
Явор Милушев и Цветана Манева са заедно от 44 години

Пловдив още помни най-красивата двойка по Главната улица от началото на 70-те години - Цветана Манева и Явор Милушев. И тяхното начало е много романтично, двамата са ужасно влюбени, а младите пълнят салона на театъра, за да ги гледат в “Двама на люлката”.

Цветана и Явор са неразделни от 1973 г., но решават да се оженят, след като дълги години са живели заедно. Случило се точно на 9 септември, защото това се оказала единствената свободна дата, в която можело да сключат граждански брак. Цветана интуитивно усетила, че това е човекът, с когото иска да остарее. Каква е тяхната формула за истински силна и здрава връзка? Когато и двамата не заобикалят проблемите, а ги решават заедно и продължават нататък.

Цветана за кратко време успява да се превърне в емблема на родното кино и театър. Играе Жулиета, Медея, Нора, Албена, Султана. Явор Милушев има австрийска кръв и графско потекло по майчина линия. Повечето го помнят като Яворов от филма “Дело № 205/1913 г.” Съпругът ѝ умее да я изненада и до ден днешен притежава дарбата да превърне в празник и най-сивия ѝ ден. Явор умее да поражда чувството у Цвета, че му е необходима, и винаги знае как да я избави от лошото настроение. Не крият, че са безкрайно чувствителни на тема независимост и всеки има своя територия.

5. Анета Сотирова и Борислав Стоянов - 45 г.

Анета Сотирова с дъщеря си Белослава и съпруга си Борислав Стоянов на откриването изложба на професор Божидар Йонов (вляво).
Анета Сотирова с дъщеря си Белослава и съпруга си Борислав Стоянов на откриването изложба на професор Божидар Йонов (вляво).

Разпределението във Врачанския театър след завършването на ВИТИЗ се оказва съдбовно за актрисата Анета Сотирова. Там нафуканата млада софиянка среща любовта на живота си Борислав Стоянов, с когото са заедно от 44 години. А плод на тяхната безпаметна любов е певицата Белослава.

Но не толкова лесно е началото на тяхната любов, защото и двамата са семейни. Тя е направила семейство с ученическата си любов от руското училище, 35-о, Росен Босев (син на детския писател Асен Босев), а той с хубавица, с която имат близнаци. Анета среща Боби в Клуба на културните дейци във Враца. Неговият брат е бил режисьор в театъра.

Анета смята, че срещата ѝ с Боби е предопределена кармично от предишни животи. Заради любовта Боби минава през купища изпитания. Държи много изпити и пристига като научен сътрудник в Суходол. Борислав е талантлив психиатър, но след промените се хвърля в бизнеса, за да издържа семейството. Мнозина ще запомнят Анета Сотирова с изключително сполучливата роля на Венетка, съпругата на Стефан Данаилов от “От нищо нещо”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X