Напишете дума/думи за търсене

Топ 10 на най-дългите любови сред българските звездни двойки (галерия)

Съпружеската двойка Мими Иванова и Развигор Попов на свой концерт.
Съпружеската двойка Мими Иванова и Развигор Попов на свой концерт.
6. Мими Иванова и Развигор Попов - 44 г.

Няма как да кажем Мими и да не продължим с Развигор. Една от най-емблематичните двойки в естрадата работи заедно от 1973 г., но семейство става по-късно след доста перипетии.

Мими от година и половина е омъжена щастливо за първия си съпруг Юрек Рабински, много известен в близкото минало полски музикант от групата “НоТоЦо”. Развигор е приятел с Юрек и също има щастлив брак и син. Мими става солистка на българския оркестър “Стакато”, в който свири Развигор, и често пътува до Полша при съпруга си.

След 2 години съвместна работа Мими и Развигор се влюбват безумно. Отдават се на бурни страсти на тримесечно турне в бившия Съветски съюз, а когато се прибират в България, си дават клетва, че спират да се виждат, но това не се получава. Двамата се срещат тайно в дома на композиторката Зорница Попова, която един ден ги съветва... просто да се съберат. В името на голямата любов правят остър завой в живота си, искайки болезнен развод от половинките си. Но не съжаляват, защото смятат, че са се намерили и никога не пропускат да празнуват на 26 октомври - когато имат годишнина от сватбата.

Всъщност Развигор се запознава с Мими още през 1966 г., когато тя е гадже на илюзиониста Астор, но така и не я запомнил, защото по онова време му представяли по няколко талантливи певици на ден. А формулата за успешен брак според композитора на десетки български хитове е “Ако един мъж не мълчи, а една жена не гълчи - не става!”

7. Кяатя и Здравко от дует “Ритон” - 41 г.

Катя и Здравко от “Ритон” влязоха заедно в седмия сезон на “ВИП Брадър” през 2015 г.
Катя и Здравко от “Ритон” влязоха заедно в седмия сезон на “ВИП Брадър” през 2015 г.

Любовта на Екатерина Михайлова и Здравко Желязков от дует “Ритон” е горе-долу набор на тяхната кариера – 40 години, че и малко повече заедно на сцената и в леглото. Музикалното семейство е едно от най-стабилните в българския шоубизнес. И за двамата е първи и единствен брак.

Тяхната история започва през 1975 г. в Музикалната академия, където двамата учат за “солисти”. Катя е най-красивото момиче в Академията, а Здравко - слабичък, но вечно усмихнат младеж. Както всички останали момчета и Здравко бил заслепен от Катя, но за нея трябвало време да изпита чувствата му. В началото той си мислел, че Катя е надута заради гордата осанка и атрактивния бюст, но после открил, че всъщност е готина. В началото излизали с обща компания, но постепенно дружбата им прераснала в любов.

Преди да се дипломират, свирят заедно в група, но им написват дуетна песен и това предопределя техния музикален път. В началото се изявяват като “Студио 2”, а с името “Ритон” за първи път гастролират на Златни пясъци. Там ги забелязва полски менажер и ги кани, а оттам и руски и така тръгва славата им из бившия социалистически блок, а благодарение на доброто самоменажиране са на върха и до днес.

8. Маргарита Хранова и Кирил Бойчев-Кико – 41 г.

Маргарита Хранова и съпругът  Кирил са заедно вече 40 г.
Маргарита Хранова и съпругът Кирил са заедно вече 40 г.

Певицата Маргрита Хранова и съпругът ѝ Кирил Бойчев- Кико също са заедно “в добро и зло” и стриктно следват дадените брачни клетви преди 40 години. Радват се на двама пораснали синове, даже и внуци тийнейджъри.

Двамата се запознали покрай Емил Димитров, докато Маргарита записва вокалите на песента “Каква невеста си била ти, мамо”.

В студиото наднича млад симпатичен мъж и у Марги трепва нещо. И непознатият не остава безразличен. Оказва се, че брат му живее във Франция и се познава с Емил. По това време кариерата на Хранова тръгва възходящо и симпатичният мъж от студиото, Кирил Бойчев, започва да посещава концертите ѝ. Когато той се появява на нейна изява даже в Културния дом в Бухово, Марги вече е наясно, че Кирил просто я следва. Чувствата я връхлитат.

Като всяка голяма любов обаче и тяхната среща сериозни пречки. Родителите на 23-годишната певица абсолютно заклеймили връзката ѝ с женения мъж, макар че бракът му бил в криза. Двамата се срещали тайно, но това положение писва на Кико и той предлага на Марги или да се оженят, или да се разделят. Вричат се един на друг на тайна сватба. На следващия ден, Хранова заминава на национално турне с Лили Иванова, а Кико взема решение да стане мениджър на благоверната си.

Днес Марги е в прекрасни отношения с бившата съпруга на Кико, и първородният син на Кирил - Николай, е близък приятел с двамата си братя от втория брак на баща си.

9. Георги Мамалев и Ели – 37 г.

Георги Мамалев със съпругата си Елена
Георги Мамалев със съпругата си Елена

Актьорът Георги Мамалев (64) изобщо не се замислил как да подходи към сладкото миньонче Ели, а директно се спуснал през глава да го омайва. Бурната им любов започнала покрай филма “Оркестър без име”, когато Жоро е млад, доста перспективен актьор. Ели, студентка по право, нямало как да откаже чаровната покана за първа среща на панорамата на хотел “Хемус”. За всеки случай Жоро пуснал и други тайни оръжия като шоколадчета “Мориц”, които в социалистическите години можеха да се купят само в “Кореком”-а. В сваляческия инструментариум Жоро включил и красив букет от рози, дори я поканил на танц. Двойката е заедно от 29 март 1981г. и има двама сина - Мартин и Александър. И за двамата е първи брак. Не спират да се смеят у дома, особено когато Жоро се опитва да бъде строг родител например... изражението му разсмива всички, дори самия него. Лъчезарната Ели, адвокат по професия, с нищо не отстъпва в шегите на известния комик у дома.

10. Роси Кирилова и Георги Начев - 36 г.

Росица Кирилова и съпругът  Георги Начев.
Росица Кирилова и съпругът Георги Начев.

Бащата на певицата Росица Кирилова не ѝ говори цели 3 години от яд, че тя се е омъжила за 17 години по-големия от нея композитор Георги Начев. Двамата се запознават през 1982 г., когато Роси е 19-годишна. С общи усилия тя се превръща в суперзвезда редом с братя Аргирови и робинята Изаура през 80-те.

След 4 години връзка Роси и Жоро, който е неин импресарио и автор на повечето от песните ѝ, решават да се оженят. Заради славата на изпълнителката “Боса по асфалта” сватба в София е невъзможна. Двойката подписва при изключителна секретност в Пловдив. Кумуват Тома Спространов и английската му съпруга Джуди. 

Роси знае каква ще е реакцията на баща ѝ, затова му праща писмо, за да го уведоми, че е пристанала на любимия мъж. Когато родителят ѝ научава, не ѝ говори цели 3 години! После стават първи приятели с Жоро.

Начев и Роси отдавна се разбират само с поглед, категорични са, че бракът им устоява, защото имат общи професионални интереси и двамата гледат в една посока.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X