Напишете дума/думи за търсене

5 от най-странните сватбени традиции по света

СНИМКА: Pixabay

Сватбените традиции в различните държави, култури, етнически групи и религии имат своите особености. Но някои от тях са повече от странни, предава Дарик.  Ето 5 от най-странните сватбени традиции по света:

1. Франция

Останките от храната след френските сватби не се изхвърлят. След като приключи почерпката, неизядената храна се слага в тоалетна чиния или съд в същата форма, който е пълен със супа. Младоженците се затварят в стая и не излизат, докато съдържанието не бъде изядено и изпито. Вярва се, че по този начин младоженците ще си набавят сили за първата брачна нощ. С времето традицията се изменя и вместо остатъци от храна, тоалетната чиния се пълни или с течен шоколад, или с шампанско.

2. Южна Корея

На младоженците от Южна Корея изобщо не им е весело преди сватбата. Традицията повелява шаферът или членове от семейството на младоженеца да му събуят обувките, да му увият краката с парцали и да ги наложат с пръчка, а в някои случаи с риба. Целта на традицията е да пробват колко силен е младоженецът физически и психически.

3. Китай

Сватбите са винаги емоционални, но в някои краища на Китай плаченето е задължително. Месец преди сватбата жените са задължени да плачат всеки ден по един час. Десет дни след началото на традицията към плачещата булка се присъединява и майка й. Десет дни след майката се присъединява и бабата. Евентуално към ритуала се присъединяват и други жени, които са част от семейството. Всъщност булката не плаче от тъга. По този начин тя заблуждава злите сили и хора, че е нещастна, за да не й завидят и повлияят на брака й.

4. Индонезия

В остров Борнео младоженците не трябва да напускат дома си и да ходят до тоалетна в продължение на три дни след сватбата. Плюс това през цялото време те са под наблюдение от външен човек, който определя колко храна и напитки да поемат. Счита се, че ако обичаят не бъде спазен, младоженците ще имат лош късмет, което ще доведе до безплодие, развод или смърт на децата им.

5. Индия

Хороскопът в Индия е доста по-сложен и по-различен от нашия. Ако някоя жена е родена под астрологическата комбинация, наречена Мангал Дош, се вярва, че над нея тегне проклятие. Смята се, че тези жени са обречени на несполучлив брак, а за да се отърват от злото, те трябва да се омъжат за....дърво. Веднъж венчали се, проклятието е развалено и те могат да сключат официален брак с мъж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X