Напишете дума/думи за търсене

Предимствата на втория брак

Изхвърлете предразсъдъците и признайте, че някои повторения си имат своите предимства. Вторият брак също. Той предлага неща, за които първото ходене до олтара изобщо не се е сетило. Понякога предлага повече щастие, отколкото може да поберете в себе си.

Взимате различни решения

Със сигурност при втория си брак не се спирате на законна половинка, която да прилича на първата ви. Да не говорим, че този път ползвате и разума си, позволявайки на себе си да подходи по-логично и аналитично към любовта. Не, не звучи прекалено прагматично. Звучи зряло и мъдро.

Познавате се по-добре

Приключвайки с един брак, вече сте наясно с това кой сте наистина. Знаете силните си страни и сте наясно кое е важно за вас. Влизате във втория брак с по-добро познаване на себе си. Най-вероятно сте подобрили и уменията си за общуване с другия. Нещо, което дава доста стабилна основа на всяка връзка.

Разбирате чувствата си по-адекватно

Не се страхувате да се изправите пред чувствата си. Хората, които са минали през развод, разпознават усещанията си доста по-лесно, защото са прекарали известно време в борба да признаят какво наистина са усещали към края на брака си с първия си съпруг или съпруга. Вторият брак е късметлия, защото се е научил да не губи ценни минути в игнориране на това, което ви притеснява в другия. Нали помните, че малките камъчета обръщат колата.

Цените се един друг повече

След втората венчавка сте по-наясно със силните страни на половинката. Не че първият ви любим или любима не са имали такива, просто не сте били фокусирани в тях. Взирали сте се в цялата картина, вместо да погледнете в пластовете под финалния щрих.

Няма го фактора на шока

По времето на първия брак със сигурност е трябвало да се напасвате доста към съпружеския живот и сте разбрали по неособено забавен начин, че бракът не е безкраен меден месец. При втория ви опит вече имате реалистична представа за това как двама души трябва да са щастливи под един покрив.

По-зрели сте

Най-вероятно човекът, който бихте избрали на 20 години за съпруг, няма да е същият, когато сте на 40. С напредването на годините ставате все по-наясно с нуждите и желанията си, свързани с интимния ви живот. Знаете кое е важно и кое не е за вас. Може да се три-четири петилетки по-млади.

Повече отдаденост

Когато вече сте преживели един развод, едва ли ви се ще да минете през това още веднъж. Това, разбира се, не е причина да останете с втория си съпруг, ако нещата в семейството не вървят. При повторното вричане към някого сме по-склонни да полагаме усилия да запазим връзката си, отколкото да я гледаме как се разпада немила-недрага в любовното небитие. Освен това отдадеността към другия е доста по-осезаема.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X