Напишете дума/думи за търсене

Медът хидратира и гони пъпките

В някои козметични студия кожата се подхранва, хидратира и пази от възпаления с масажи с мед и мляко. Но този пчелен продукт, както може да е прекрасен разкрасител, така може да увреди алергична към него кожа. Затова има козметични процедури и маски за домашно ползване, които са подходящи и за чувствителни дерми. За тях разказва бюти консултантът Венета Христова.

В подготовката на различни козметични продукти се използват мед, пчелен восък, прополис, защото всички те са суперхрана за тялото и кожата. Заговорим ли са проблемна кожа обаче, там трябва да се внимава повече. „Много жени смятат, че може да използват прополисови тинктури, но това не е добра идея, защото съдържат спирт. Той е прекалено агресивен и вреден за мазната и проблемна кожа“, обяснява Венета Христова. Ако се ползва спиртен продукт и кожата се изложи на слънце, там където има възпалителен процес, ранички, остатъци от пъпчици, може да се образуват трайни пигментации, които след това трудно да се отстранят. А третирането на кожата с агресивен продукт, лосион или крем, съдържащ силен алкохолен извлек, води до автозащита на кожата и тя започва да трупа още повече кератин. Това затруднява дишането й и възпаленията се насочват в по-дълбоки слоеве, където лечението им е още по-трудно.

Ампула с прополис подобрява състоянието на мазната кожа

Тази ампула на Academie почиства добре мазната и проблемна кожа и засилва регенерацията на клетките. Прополисът има съдосвиващо действие. Засилва клетъчната регенерация и допълва лечението на акне. Той е естествен антибиотик и пречи на размножаването на бактериите, причиняващи пъпки.

Маската Peel Off с екстракт от морков и мед е универсална за всеки тип кожа. Тя се поставя върху арома маслата, попили в кожата, и им помага да проникнат дълбоко. Тя хидратира и подмладява.

В линията хипоалергенна козметика има различни продукти с мед, но чистото му съдържание е само 4 %, и така се избягват алергичните реакции. В маската за стабилизиране на влагата се съдържа и екстракт от пустинното растение императа цилиндрика. Неговите захарни молекули увличат водните молекули и ги превръщат в големи хидратиращи депа в кожата. Добавени са и растителни хидратанти. В козметичните салони тази маска се използва за хидратация и като продукт, който дава енергия на кожата. Подходяща е за кожа до 35 г, от смесен и нормален тип, както и при първи бръчки.

Козметичен йогурт и мед живеят в крем за тяло

Интересна и иновативна е зелената серия на Olos с натурални продукти. С кремовете им може да се прави масаж на цялото тяло в козметичен салон или у дома. В бялата кремообразна част на продукта има козметичен йогурт, който не е истинско кисело мляко, но има пробиотични качества. Той е хипоалергенен, както и оранжевият гел в него, който съдържа мед. Някои от продуктите съдържат овесени ядки и мюсли, но отново специално направени за козметични цели. Кремът е богат на витамини от група В, протеини, липиди.

SPA Magic Honey подхранва със 7 вида мед

Продуктът на Gegard's съдържа 7 вида мед, включително от акация и кестен. Той е обогатен с пчелно млечице и Melata of Metcalfa - природен концентрат от ензими, протеини, витамини и аминокиселини с висок биологичен ефект. В продукта има още соли от Мъртво море и масло от сладък бадем. Целта е кожата да стане еластична, мека и компактна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X