Напишете дума/думи за търсене

Портокал против стареене, зеле против запек, или достъпните и полезни храни

Някои от храните, които познавате през целия си живот, са действително профилирани като суперхрани от диетолозите.

„Мила“ направи списък от продукти, които са фантастични за здравето и най-вероятно и в момента имате в кухнята.

Направете портокалите ваш партньор против стареене

Портокалите съдържат флавоноиди - вещество, което намалява риска от исхемичен инсулт при жените. Те са пълни с витамин С - антиоксидант, който помага за борба с уврежданията на кожата, намалява бръчките и омекотява текстурата. Освен това са богати на фибри, което подобрява функцията на храносмилателната система и ви кара да се чувствате сити по-дълго. Те помагат на намеренията ви за отслабване, защото консумацията им помага да ядете по-малко.

Яжте банани, за да залъжете желанието си за сладко

Бананите съдържат пектин - влакно, което спомага за понижаване на кръвната захар. Те също така намаляват риска от развитие на сърдечни заболявания, тъй като са голям източник на калий. А на всичкото отгоре може да ви помогнат да отслабнете поради съдържанието на фибри, които чистят тялото и и ви карат да се чувствате по-сити.

Чаша пълномаслено кисело мляко подпомага работата на мозъка

Киселото мляко осигурява калций, който е ключът към поддържането на здрави кости. То е пълно с протеини, които са от съществено значение за мускулната структура и мозъчната функция. Също така е добър източник на витамин D, който не само помага на калция да заздрави костите, но е и един от най-мощните инхибитори на растежа на раковите клетки.

Ферментирали зеленчуци за по-добро храносмилане, настроение и сън

Те са един от най-добрите източници на пробиотици. Ферментираните зеленчуци са пълни с полезни бактерии, които освежават чревната флора и поддържат червата здрави и балансирани. Чревните бактерии помагат не само на храносмилателната система, но и създават 95% от необходимото количество серотонин. Този неврохимикал е отговорен за настроението, храносмилането и дори съня.

Зеле срещу запек

Зелето е фрашкано и разтворими фибри, които подхранват полезните бактерии в червата и намаляват холестерола. Помага за регулирането на кръвообращението, тъй като осигурява почти цялото ви дневно количество витамин К. Той е свързан със съсирването на кръвта. Друга полза, която получавате от яденето на зеле, е добрите нива на витамин С и антиоксиданти.

Яйца за добро зрение

Яйцата са добър източник на протеини и се грижат за добрия холестерол. Те са пълни с холин - вещество, което поддържа мозъчната структура и развитието на мозъка, което го прави суперхрана. Яйцата са от съществено значение за бременните жени. Освен това осигуряват лутеин и зеаксантин - антиоксиданти, които запазват здравето на очите и предотвратяват дегенерацията на макулата и катаракта.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X