Напишете дума/думи за търсене

Портокал против стареене, зеле против запек, или достъпните и полезни храни

С мед борим депресията

Медът съдържа антиоксиданти, които са свързани с понижаване на кръвното налягане. Той е богат на антиоксиданти и антибактериални свойства, които ще дадат тласък на имунната ви система. Освен това е източник на полифенол - органичен химикал, помагащ за ограничаване и борба с депресията, като противодейства на оксидативния стрес в мозъчните клетки.

Силни мускули със спанак

Спанакът е много добре познат източник на желязо. Той също така осигурява триптофан - аминокиселина, която е от ключово значение за здравата мозъчна и психологическа структура, която помага за ограничаване на депресията. Спанакът съдържа и магнезий, който е необходим за регулиране на метаболизма, поддържането на мускулите и доброто кръвно налягане. И накрая, но не на последно място, той е пълен с фибри.

Нахутът е идеална комбинация от протеин и фибри

Това растение е с високо съдържание на протеини. Друго предимство е голямото количество фибри, което може да подобри храносмилането. Нахутът е чудесен, ако се опитвате да отслабнете, тъй като учените смятат, че държи апетита под контрол. Съдържа някои инхибитори на клетъчния растеж, което го прави добър източник за предотвратяване на рак.

Винаги имайте боровинки подръка

Точно като портокалите боровинките съдържат флавоноиди - вещество, което предотвратява риска от исхемичен инсулт при жените. Те са добър източник на витамин С, който действа като фактор против стареене и прави кожата по-мека и по-равномерна. Да не говорим, че са съюзник на мозъка, подобрявайки моторния контрол и познанието.

Комбинация за антистареене и отслабване

Ако искате хем да отслабнете, хем да изглеждате младолики, опитайте да консумирате тези 3 продукта често през седмицата.

Спанак - висока доза фибри, която ви кара да се чувствате по-сити за по-дълго, и

магнезий, за да поддържате мускулите годни и здрави

Боровинки - антиоксиданти, които минимизират признаците на стареене и имат неврозащитен ефект за мозъка

Портокали - смес от антиоксиданти, които забавят стареенето на тялото. Също така добро количество фибри за озаптяване на глада .

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X