Напишете дума/думи за търсене

5 начина сами да се справим с целулита

Да се избавите от целулита, ако той е в I или II стадий на развитие, можете и сами, без скъпо струващо оборудване и специални лечебни препарати.

Правила, които ще са ни от полза

Най-напред трябва да отстраните фактора, който стимулира образуването на портокаловата кожа. Това означава да нормализирате храненето и едновременно да стимулирате кръвообращението в проблемните зони, за да помогнете на тялото само да се отърве от този проблем.

Хранене срещу портокалова кожа

Подходящата храна е важна в борбата срещу целулита, тъй като от нея той черпи сили за да се развива. Основата на целулита са шлаките и токсичните вещества, постъпващи в организма, които с течение на времето се натрупват в мастните клетки в зоната на бедрата. Ако намалим или прекратим постъпването на вредните съставки, обричаме целулита на глад и улесняваме битката с него.

От какво да се откажете - сладки газирани напитки, сокове с дълъг срок на годност, колбаси, дълготрайни месни полуфабрикати, тлъсто свинско, супи и каши за бързо приготвяне, продукти от бяло брашно, макарони. Избягвайте пържена, солена и пикантна храна, както и всякакви сладкиши, бонбони, млечен шоколад.

Осигурете на тялото си продукти, стимулиращи работата на червата, и които му доставят белтъчини, мазнини и въглехидрати. Хапвайте повече плодове, зеленчуци, риба, орехи, нетлъсто месо. Пийте чиста изворна вода, прясно изцеден сок.

Упражнения за стройна фигура

С умерено физическо натоварване не само ще стегнете фигурата си, но и ще подобрите общото състояние на организма си. По време на и след физическите упражнения се активизират кръвообращението и обмяната на веществата - най-големите врагове на целулита.

Как да действаме по-ефикасно

Подберете комплекс упражнения за мускулите на бедрата (отпред, отзад и отстрани), както и за дупето, тъй като целулитът се появява първо там.

Добре е да тренирате през ден в продължение на 20 - 30 минути, в удобно за вас време.

Докато тренирате е добре да поддържате леко учестено дишане и пулс.

Добре е да пиете повече вода.

Важно е да следите в мускулите ви да не се натрупва умора. Ако се почувствате претоварени, намалете натоварването или починете 2-3 дни.

Самомасаж

С него ще ускорите елиминирането на целулита. Най-лесно е да използвате масажна четка.

Ефект ще забележите след курс от 8-10 процедури, които е добре да правите през ден.

Продължителността на самомасажа трябва да е по 5 - 10 минути за всеки крак.

Добре е да направите пълен масаж първо на единия крак, а после и на другия.

Всички движения се изпълняват отдолу нагоре.

По време на самомасажа мускулите на краката трябва да са максимално отпуснати.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X