Напишете дума/думи за търсене

5 начина сами да се справим с целулита

Последователност на движенията с масажна четка

Най-напред си вземете горещ душ или вана, за да е чиста кожата ви и да активизирате кръвообращението в нея.

Нанесете антицелулитен крем на единия крак, който е добре да е леко влажен.

С масажната четка разтрийте задната повърхност на крака от коляното нагоре, докато кожата ви почервенее.

После масажирайте бедрото - отпред и отстрани в посока нагоре към тялото, докато кожата се зачерви. Повторете същото и с другия крак.

Контрастен душ

Контрастните процедури може да използвате не само за повишаване на имунитета, но и за ефикасна борба срещу целулита. Добре е да прилагате контрастен душ 2-4 пъти седмично.

Техника на използване

Сутрин и вечер заставате под топлата струя, докато кожата ви порозовее. После пускайте по-хладна вода, но не ледена. Студената вода няма да изглади по-бързо портокаловата кожа. Под хладната струя стоите не повече от 5 - 15 секунди и отново пускате топлата вода, докато тялото ви се загрее. После повтаряте цикъла и така 3 - 4 пъти. Ефикасността на процедурата може да увеличите, като използвате подвижния душ и с него директно третирате само проблемните зони. Накрая завършвате винаги със студена вода, избърсвате се енергично с хавлия и обличате топли дрехи.

Антицелулитна козметика

Тя е едно от допълнителните средства за елиминиране на портокаловата кожа. Без подходящ хранителен режим, самомасаж и други процедури ефектът от нея ще е само подобряване външния вид на кожата. Антицелулитните гелове и кремове са по-ефикасни, когато се използват по време на самомасажа.

И още

Обърнете внимание какво ядете и в какви количества.

Поне 2-4 пъти седмично изпълнявайте специални упражнения.

В дните без тренировка правете самомасаж или контрастни процедури. В един ден не прилагайте едновременно самомасаж, тренировка и контрастен душ.

При самомасаж използвайте антицелулитна козметика.

Наблюдавайте какво се случва с тялото ви, за да прецените какъв е ефектът на отделните процедури и да ги прилагате по-активно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X