Напишете дума/думи за търсене

Кафе срещу стареене, тъмни кръгове и целулит

Споменаването на „кафе“ почти винаги предизвиква усещане за бодрост, свързваме го със забързаните утрини и с помощта му за събуждането ни. Не бързайте обаче да го слагате директно в графата напитка за свежест. Може да му отделите подобаващо място и в колонката красота и да го причислите към един от най-важните компоненти за външния ви вид.

От него става чудесен скраб

Не хвърляйте утайката, останала в кафемашината. Използвайте мокрите смлени зърна кафе за скраб за тялото. Те са в пъти по-щадящи от кристалите на захарта и са доста по-удачни, ако сте собственици на чувствителна кожа. Смесете ги с кокосово масло или друго етерично масло и ще получите за нула време по-евтин, ефективен и по-здравословен скраб.

Отървете се от тъмните кръгове

Ако сте изтеглили късата клечка и не може да се отървете от тъмните кръгове под очите, извикайте кафето на помощ. Добавете няколко капки от него в очния ви крем, веднага ще подобри работата на кръвоносните съдове в тази зона. Тъмните кръгове се появяват заради недобрата циркулация на кръвта в областта.

Лосион за тъмна коса

Блондинките си имат лосионите от лайка, с които поддържат по-дълго свежестта на русия цвят. Кафето ще даде тази възможност на брюнетките. Всичко, от което се нуждаете, са две чаши силно кафе. Излейте течността върху косата, увийте я с пластмасово фолио или шапка за баня за два часа. После отмийте с шампоан.

Премахва миризмата на манджа

Знаете колко е лепкава и досадна миризмата на чесън и лук върху домакинските ни пръсти. Натъркайте ръцете си с кафе, ще види сметката на неприятния мирис за нула време.

Бич срещу възрастта

Антиейдж продуктите са доста скъпи, съгласете си. Спестете малко пари и използвайте утайката от кафето, за да подмладите кожата си. Смесете две части утайка с една част вода, добавете няколко капки етерично масло от чаено дърво. Нанесете пастата върху кожата и масажирайте с кръгли движения, а след това изплакнете.

Не на целулита

Няма нужда от неособено евтини масажи и процедури, които олекват портфейла ви. Направете доста по-евтина версия на антицелулитната козметика. Смесете утайката от кафето с кокосово масло и нанесете с кръгови движения. Изплакнете. Скоро ще кажете „довиждане“ на досадната портокалова кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X