Напишете дума/думи за търсене

Какво разкрива формата на дупето за здравето

Много изследвания сочат, че зоните от тялото с най-много мазнини може да предскажат състоянието на сърцето и кръвоносните съдове. Жените с наднормено тегло в своята „средна зона“ са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане или инсулт. С две думи, дупето показва много неща за здравословното ни състояние.

Кои са 4-те вида дупе и за какви здравни проблеми сигнализират?

Квадратно дупе

Тази форма на дупето складира мазнини около любовните дръжки. Това може да означава, че не тренирате достатъчно или сте избрали грешна програма за тренировките си, която не ви помага да изгаряте мазнини на трудни места. Също така може да бъде причинена от хормона кортизол, който е възможно да провокира проблеми със съня.

Хората с квадратна форма на задника обикновено имат добър метаболизъм и качват тегло пропорционално.

Препоръки:

1. Бройте калориите, които консумирате, но не е необходимо да сте на строга диета.

2. По-добре е да обърнете внимание на раменете и бедрата си, когато спортувате. Това ще ви помогне да получите желани извивки. Упражнението „дъска“ е подходящо за вас.

Дупе във формата на сърце

За да причислите задника си към тази категория, той трябва да е по-широк в долната част, да имате заоблен ханш и тънка талия. Хората, които имат тази форма на дупето, са склонни да губят мазнини лесно, но когато натрупват, мазнините преминават към средната им част.

Ако бедрата и ханшът ви са станали твърде обемни заради мазнини, това може да означава, че се храните неправилно, че нивата на вашата активност са твърде ниски и че сте подложени на голям стрес. И при мъжете, и при жените това може да сигнализира, че има прекомерна консумация на алкохол. Ако имате повече килограми в бедрата, това може да увеличи риска от остеоартрит и целулит.

Препоръки:

1. Преразгледайте диетата си. Консумирайте повече протеини, зеленчуци и плодове.

2. Концентрирайте се върху тренирането на долната част на тялото. Бягането и ходенето могат да бъдат много полезни за вас.

Дупе във форма обърнат триъгълник

С възрастта мазнините от задника започват да се движат към други части на тялото. Това може да се случи поради ниските нива на естроген и да доведе до сърдечни проблеми, депресия, слаби кости, рискове от инфекции на урината и увеличаване на теглото.

Препоръки:

1. Поддържайте диетата си.

2. Защитете сърцето си от мазнини. Правете редовно упражнения.

3. Консултирайте се със специалист за това кой вид спорт е най-подходящ за вас.

Задникът ви е с кръгла форма

Това е формата на здрав човек. Всичко е пропорционално. Ако спазвате неправилен начин на живот, мазнините могат да заседнат в задните части, така че е по-добре да контролирате здравето си, за да не загубите перфектната си форма.

Препоръки:

- Консумирайте калории според телесното си тегло и не забравяйте за физическата тренировка.

Синдром на мъртвия задник

Ако имате плоско дупе, вероятно страдате от Синдрома на мъртвия задник. Реалността ни принуждава да прекарваме много време в седене: пред бюрото, пред телевизора, докато пътувате в командировка. Това причинява на седалищните части глутеална амнезия.

Мускулите на задника забравят основната си цел и спират да поддържат тялото в правилна форма.

Препоръки:

1. Правете упражнения, които разтягат мускулите на седалището

2. Правете клякания. Няма нужда да ходите на фитнес. Може да си направите малка почивка в офиса или да ги правите, докато гледате любимия си сериал.

3. Ходете повече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X