Напишете дума/думи за търсене

9 начина за отслабване, които нямат нищо общо с диета или упражнения

Когато става въпрос за намаляване на теглото, ние винаги си представяме хора, на които се налага да ядат по два плода и три зеленчука в паузите между изтощителните тренировки. Е, това донякъде е вярно - трудно ще постигнете желания резултат без здравословна храна и физически упражнения.

Но монетата има и друга страна. Оказва се, че има начини за намаляване на теглото, които не изискват непременно посещение на фитнеса или драстична смяна на хранителния режим.

Кои трикове може да използвате, за да отслабнете, без да ограничавате храната, която харесвате, или да се подлагате на изтощителни тренировки.

1. Яжте от червени чинии

Това може да изглежда малко странно, но изследванията показват, че консумираме по-малко храна от червени чинии, отколкото от бели или сини. Този цвят е свързан със забрани и е сигнал за спиране, така че хората инстинктивно ядат по-малко.

2. Пийте от тесни и дълги чаши

Ако пиете напитки от високи чаши, ще поемате около 25-30% по-малко алкохол. Американският учен Брайън Уансинг обяснява това като оптична илюзия, която лъже мозъка. Тестовете показват, че дори професионалните бармани наливат по-голямо количество спиртни напитки в ниски и широки чаши.

3. Махнете нездравословната храна от погледа си

Изследванията показват, че ако имаме пред очите си постоянно висококалорични храни, най-вероятно ще тежим повече, отколкото тези, които държат нездравословни храни далече от себе си и вместо тях ядат плодове.

Гледката на вкусните, но вредни храни увеличава чувството за глад и изкушение, което ви кара да ядете повече.

4. Консумирайте повече протеини

Когато ядете храни, богати на протеини, убивате глада по-бързо. 15% увеличение на протеина в ежедневната диета намалява калориите с 440. Това ще ви помогне да се отървете от около 10 килограма средно за 12 седмици, без всъщност да ограничавате каквито и да било храни.

Храните с най-голямо съдържание на протеини са: месо (пиле и червено месо), риба, яйца, извара, сирене и боб.

5. Дъвчете ментова дъвка, когато сте леко гладни

Ако усещате лек глад, не посягайте към снаксове и чипсове, а към ментова дъвка без захар. Вкусът на мента притъпява функцията на вкусовите рецептори и желанието да хапнете нещо изчезва на секундата.

6. Добавяйте лед към напитките

Всички храни, които ядем и пием, се нагряват от тялото до телесна температура. Този процес на терморегулация изгаря калории и колкото повече затопляне тялото трябва да направи, толкова повече калории изгаря. Добавете малко лед към напитките си (кафе, чай, сок, коктейли) и ги изпийте със сламка. Студената храна също кара тялото да гори повече калории.

7. Спете повече

Хората, които спят по-малко от 6 часа в денонощието, ядат по-често калорични храни и качват повече килограми от хората, които спят достатъчно. Така че опитайте се да спите поне 7-8 часа през нощта.

8. Купете дрехи с по-малък размер

Купете нова рокля или нов чифт дънки, които са с няколко размера по-малки и ги закачете на видно място. По този начин винаги ще си напомняте за целта, която искате да постигнете.

9. Използвайте компреси с лед, за да се отървете от мазнините

Според изследователи от университета в Маастрихт ниските температури помагат да се изгарят мазнините. Студената преобразува бялата мазнина в кафява, която по-лесно ще се метаболизира от тялото.

Опаковайте пакет с лед в тънка кърпа и го поставете на мястото, където имате мазнини. Оставете да действа 30 минути. Правете го веднъж дневно в продължение на 12 дни. За да избегнете измръзване, махайте пакета от време на време. Ако забележите симптоми като зачервяване и изтръпване на кожата, незабавно прекратете процедурата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X