Напишете дума/думи за търсене

Отслабвайте по този необичаен начин

Искате да се отървете от няколко излишни килограма, но като че ли усилията ви никога не остават оправдани. Може би просто трябва да подредите дома си и да изхвърлите всичко ненужно. Ексцентричната теория принадлежи на японската авторка Мари Кондо.

В „Магията на подреждането“ Кондо разкрива пред нас техника, благодарение на която не просто ще имаме спретнат дом, а ще можем да внесем ред и в много други аспекти от живота си. Включително и да се отървем от излишните килограми. Японската експертка е категорична, че трупането на килца е свързано и с трупането на вещи. Според нея ние наедряваме правопропорционално на количеството ненужни дрехи, аксесоари за дома, стари продукти, с които се запасяваме. Затова според нея, когато полагаме усилия да отслабнем, а това не се случва, причината може да се крие именно в неподредения ни дом.

Редът носи свобода

Авторката подчертава, че домовете ни не се разхвърлят сами, а ние сме тези, които внасяме бъркотия. Затова е категорична, че хаосът в къщата е символ за хаос в живота и за невъзможност да се контролират множеството задачи, които ни заливат. Кондо обяснява, че започнем ли да разтребваме и най-вече да изхвърляме ненужните вещи, наяве ще излязат всички проблеми, които сме избягвали, и ще бъдем принудени да се справим с тях. Така ще поставим живота си на нови основи и той ще започне да се променя. Авторката разкрива, че чрез подреждане може да се спасим от натрапчиви мисли, от отдавнашни страхове, от стари натоварващи емоции. Тя твърди, че в чисто физически аспект изхвърлянето на ненужното обещава и подобряване на здравето, на съня и гарантирано отслабване.

Изхвърляйте без много да му мислите

Теорията на Мари Кондо е, че човек пази толкова много ненужни вещи, че заеме ли се веднъж с прочистване, дори остава шокиран от количеството им. Тя ни съветва да изхвърляме, без да се колебаем, и да се лишим от всичко, което не ни носи радост. Освобождаването от ненужното е единственият начин да рестартирате, категорична е Кондо, и всъщност е най-бързият път към желаната форма, здраве и начин на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X