Напишете дума/думи за търсене

По една лъжица от тези подправки и храни забързват отслабването

Средството, което ще ви извади от платото и ще забърза отслабването, се събира в една лъжица. Отслабването изисква усилия, метаболизмът е хитрец.

Но има начин да забързате метаболизма, да изгаряте мазнини и да балансирате нивата на кръвната захар с консумацията на само една лъжица от тези богати и питателни храни и подправки.

1. Ябълков оцет за балансиране на кръвната захар

Ябълковият оцет засилва усещането за ситост, което ни прави по-малко склонни да похапваме между храненията. Освен това тази подправка е пълна с пробиотици. Той съдържа и между 5-6% оцетна киселина, което помага да се стабилизират нивата на кръвната захар, което го прави велик съюзник, когато имаме желание за голямо парче шоколадова торта.

Добавяйте чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода и я пийте преди лягане.

2. Джинджифил за пасивно изгаряне на мазнините

Когато искаме да отслабнем, искаме да се отървем от мазнините, без да губим мускулна маса или вода. За това джинджифил е крал. Той има термогенен ефект върху тялото, който подобрява кръвообращението, което води до леко повишаване на телесната температура. Този ефект подобрява и засилва храносмилането по такъв начин, че изгаряме калории без много усилия.

Опитайте да пиете чай от джинджифил или да го направите част от кулинарните си рецепти.

3. Кокосово масло за борба с натрупаните мазнини в тялото

То подобрява метаболизма. И тъй като бързият метаболизъм увеличава изгарянето на мазнини, кокосовото масло е естествен слабител. Може да замените олиото с кокосово масло за по-здравословно хранене. Подходящо е за сутрешната ви овесена каша, за гларузите на десертите, дори за сутрешното кафе.

4. Гответе с куркума, за да предотвратите натрупването на мазнини

Една от най-обичаните подправки на главните готвачи по света е куркумата. Тя е чудесен съюзник, когато става въпрос за загуба на излишните килограми. Точно като джинджифила куркумата помага на отслабването с термогенните си свойства.

Подправете няколко пилешки гърди или говеждо месо, добавяйте я в супи или я разтворете в чаша вода и пийте.

5. Заменете захарта със суров мед

Медът може да ви помогне да увеличите загубата на тегло, защото има ефект върху апетита. Ако обикновено сте привлечени от захар, заменете я със суров мед- ще ви помогне да контролирате тези желания за сладко. Захарта задейства глада, дори когато тялото наистина не се нуждае от храна. От друга страна, медът регулира апетита и ви кара да се чувствате гладни, когато тялото ви наистина се нуждае от това.

6. Лененото семе ще ви засити за по-дълго

Невероятно е какво може да направи супена лъжица ленено семе за отслабването. Тази суперхрана е изключително богата на фибри, което ще балансира апетита и ще помогне да се чувствате сити за дълго време. Засилва метаболизма, подобрява храносмилането и регулира движенията на червата.

Добавянето на ленено семе към вашата диета е просто, защото не променя аромата на храната. Прибавете го към вашите сладкиши, шейкове и смутита. Салатите, супите и домашният хляб също ще го приветстват.

7. Балансирайте метаболизма си с чиа

Това суперхрана е пълна с фибри. Приемът на 2 супени лъжици чиа означава, че сте набавили 40% от необходимия ви дневен прием на фибри. А те активизират метаболизма и регулират червата. Освен това е пълно с протеини, които, подобно на фибрите, помагат да слабеете естествено, защото високият протеинов прием намалява апетита.

Точно като лененото семе добавете го към редовните си ястия и се насладете на ползата от тази суперхрана.

------------

Горете мазнини със зелен чай

Зеленият чай се използва от векове като традиционна китайска медицина за лечение на многобройни заболявания, но днес е известен и със своите свойства за отслабване. Зеленият чай съдържа кофеин, макар и не толкова, колкото кафето. Известен е като стимулант за подпомагане на изгаряне на мазнините. Пълен е със специфични антиоксиданти, които повишават метаболизма и помагат за свалянето на килограми. Пиенето на 2 до 3 чаши зелен чай редовно ще помогне на усилията ви да постигнете здраво и красиво тяло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X