Напишете дума/думи за търсене

Масло от вечерна иглика: идеално за зряла кожа (+рецепти)

Маслото от вечерна иглика се използва широко в кулинарията и козметиката, както и в традиционната и народната медицина.

В него се съдържат много витамин Е, наситена омега-3 киселина и други полезни вещества.
Маслото от вечерна иглика има успокояващи свойства, които облекчават дразненето и зачервяванията, поради което е особено ефективно за суха, алергична, чувствителна кожа. То е чудесно за редовна грижа за кожата: подхранва, омекотява, регенерира и подмладява.
В състояние е да предотврати свързана с възрастта отпуснатост.

Счита се за едно от най-добрите за масаж, тъй като засилва качествата на други лечебни съставки. Поради това помага да се постигне отпускане на дълбоките тъкани и да се увеличи терапевтичният ефект.

Чистото масло се използва само за лечение на незарастващи рани или при сериозни здравословни проблеми. Обикновено, за медицински и козметични цели, продуктът от иглика се добавя към основната основа, която е избрана за тип кожа или специфични цели, в съотношение 1:10.

За да направите естествен крем за лице, който е идеален за зряла кожа, просто комбинирайте следните съставки в малка купа:

12 ml масло от вечерна иглика, смесено с друго масло носител
20 мл масло от авокадо
16 мл масло от оризови трици
2 мл течен витамин Е
4 капки етерично масло от нероли и 4 капки масло от тамян

Редовното нанасяне на този овлажняващ крем ще стегне кожата и ще намали появата на бръчки.

Овлажнител, който успокоява зачервяването, възпалението и сърбежа

Смесете маслото от вечерна иглика с равни части масло от ший и нанасяйте сместа върху кожата вечер преди лягане.

Концентрирани 20% смеси се използват за възрастна и суха кожа, обработка на кутикула - с масла от шеа, жожоба и авокадо (2: 4: 3: 3). Използва се като дневен или нощен крем, основа за грим. Може да добавите 2 капки ароматно масло от здравец, лайка или лавандула;

- при лунички и старчески петна - с какао и шафраново масло (2: 3: 5). Може да добавите по 2 капки масло от петитгрейн, лимон и розово дърво;

- при целулит - с авокадо и сусамово масло (1: 2: 2). Добавете 5 капки пачули, грейпфрут и лимонови етери. Нанесете за 15 минути;

- при стрии - в комбинация с какаово масло, орех и жожоба (2: 4: 3: 3). Може да добавите 5 капки лавандулово масло;

- възстановяване на кожата на ръцете и кожичките - 0,5 чаена лъжичка, смесена с жълтък и 1 чаена лъжичка лешниково масло;

- при акне, псориазис и екзема - смесени с алое, амарант и невен (1: 1: 1: 2). Напълнете с 5 капки ароматно масло от чаено дърво.


Маслото от вечерна иглика не трябва да се използва близо до очите, вътрешността на носа и ушите или върху други особено чувствителни участъци от кожата.

10-те най-добри етерични масла против бръчки

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X