Напишете дума/думи за търсене

10 най-добри етерични масла против бръчки

Има много козметични средства за премахване на свързаните с възрастта промени в кожата на лицето - матов цвят, гънки, бръчки.

Но има алтернативни средства за подмладяване, които съдържат само естествени съставки.

Етеричните масла са достойна алтернатива на химически формулираните кремове и лосиони.

Преди да нанесете етерични масла върху лицето си, трябва да ги разредете с базово масло - зехтин, кокосово, бадемово, от грозде или авокадо. Ако кожата е чувствителна, са достатъчни 3-6 капки етерично масло на 30 мл базово масло. Ако кожата е нормална, може да добавите 6-15 капки етерично масло. Преди да приложите сместа върху лицето, трябва да се направи тест върху малка част от кожата, ако дразненето не се появи през деня, тогава продуктът може безопасно да се използва. Препоръчително е да третирате проблемните зони два пъти на ден.

1. Лимонено масло - съдържа много витамин С, който е полезен не само за кожата, но и имунната система. Според изследванията този продукт предотвратява увреждането на клетките от окисляване или слънчева светлина. След използване на това масло се препоръчва да се избягва излагането на кожата на ултравиолетови лъчи, затова е по-добре да се прилага преди лягане.

2. Сандалово масло - има противовъзпалителни свойства, овлажнява кожата, прави я гладка и еластична, като по този начин намалява броя на бръчките.

3. Масло от градински чай - има антиоксидантно действие, предпазва свободните радикали от увреждане на кожните клетки.

4. Масло от нар - намалява оксидативния стрес и възпалението, предотвратява появата на нови бръчки, спира растежа на раковите клетки.

5. Лавандулово масло - притежава антиоксидантни свойства, предпазва клетките от оксидативен стрес, намалява бръчките и предотвратява появата на нови. Този продукт трябва да се използва внимателно за хора, склонни към алергии.

6. Морковеното масло е отличен антиоксидант, който забавя процеса на стареене, като предотвратява разграждането на здравите кожни клетки.

7. Масло от иланг-иланг - насърчава обновяването на кожните клетки, намалява броя на свободните радикали.

8. Масло от розмарин - има антиоксидантни и антимикробни свойства, предотвратява появата на бръчки и подобрява еластичността на кожата.

9. Масло от тамян - намалява стриите, белезите и бръчките по кожата, насърчава интензивния растеж на нови клетки.

10. Розово масло - има противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства, намалява възпалението, насърчава обновяването на кожните клетки.

Предпазни мерки

Етеричните масла могат да предизвикат алергична реакция - зачервяване, обрив, сърбеж, кихане, хрема. Ако се появят такива симптоми, употребата им трябва да се прекрати. Необходимо е да купувате масла от надежден производител, който предоставя продуктови сертификати.

Други начини за грижа за вашата кожа

За да изглежда лицето ви привлекателно на всяка възраст, трябва да се откажете от лошите навици, да не излагате кожата си на продължително излагане на слънчева светлина, да наблюдавате диетата си и да консумирате повече храни, богати на антиоксиданти. Използването само на етерични масла не гарантира пълното премахване на съществуващите бръчки, но може значително да подобри състоянието на кожата - изравнява тонуса, увеличава производството на колаген, намалява възпалението и предпазва клетките от ултравиолетовите лъчи и сухия въздух.

Гроздето - пръв приятел на женската красота

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X