Напишете дума/думи за търсене

Топ 3 етерични масла за заличаване на белези

Много малко са хората, които не си мечтаят да се отърват от белезите върху тялото си.

Виждат ли се твърде белезите от акне, дълбоки рани, изгаряния или хирургически разрези? Има няколко ефективни начина за отстраняване на тези дефекти благодарение на етеричните масла.

Процесът на зарастване на рани е сложен и се състои от няколко етапа - кръвосъсирване, възпаление и образуване на нова тъкан. Ако раната не е дълбока, върху кожата може да не остане белег, а ако раната е дълбока, може да се образува видим белег. Има 3 естествени средства с уникални свойства, които задействат процеса на регенерация на кожата на клетъчно ниво.

Ако искате да се отървете от стрии, малки белези и видими белези, използвайте следните етерични масла:

- безсмъртниче;
- чаено дърво;
- тамян

Маслото от хелихризум, както е известно още безсмъртничето, помага за борба с възпалението, предотвратява образуването на келоиден (такъв, който не спира да расте) и хипертрофичен белег, следователно е по-добре да се използва при пресни рани. То има антимикробни и антиалергични свойства. Неговата ефективност при решаване на кожни проблеми е научно доказана.

Маслото от чаено дърво се използва за борба с акнето. То притежава антибактериални, антисептични, антивирусни свойства.

Маслото от тамян намалява възпалението и ускорява регенерацията на кожата. Полезните му свойства са потвърдени от научни изследвания. Третирането на прясна рана с продукта ще намали вероятността от образуване на белези. Това масло също подмладява кожата.

Как правилно да лекувате белези с етерични масла?

Етеричното масло трябва да се разрежда с базово масло - маслиново, кокосово или шеа (2-4 капки етерично и базово масло). Сместа трябва да се прилага върху проблемната зона няколко пъти на ден. Тази процедура минимизира вероятността от образуване на белези. Останките от сместа не трябва да се отстраняват, оставете кожата да абсорбира всичко. И не забравяйте, че да се отървете от пресни белези е много по-лесно от старите. Ето защо действайте своевременно.

Предпазни мерки

Преди да използвате което и да било масло, направете тест - третирайте малка част от кожата и ако няма отрицателна реакция, тогава то е точно за вас. Винаги трябва да разреждате етеричното масло с базовото масло. Не третирайте възпалените места с розацея или екзема. Използвайте само сертифицирани продукти, това е ключът към безопасността и ефективността на процедурата.

Трябва да се внимава, когато се използват етерични масла от бременни и кърмещи жени. В тези случаи е най-добре да се консултирате с лекар.

Не очаквайте моментални резултати, когато използвате етерични масла. Естественото лечение отнема време и несъвършенствата на кожата може да не изчезнат напълно, а просто да станат по-малко забележими.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X