Напишете дума/думи за търсене

Как да изчистим белите дробове и бронхите: 2 начина

Замисляли ли сте се защо на хората с заболявания на белите дробове и бронхите се препоръчват да прекарват повече време на открито, особено в смърчова или борова гора? Такива разходки са много полезни, тъй като иглолистните дървета съдържат етерични масла - естествени дезинфектанти. Когато тези масла се вдишват, слузта се отделя по-бързо от дихателните пътища.

Храчките са вискозен секрет, който обгръща лигавицата на УНГ органите, за да ги предпази от изсушаване и нараняване. Когато вируси или бактерии навлизат в организма, количеството на храчките значително се увеличава, така че има нужда от почистване на дихателните пътища. Това може да стане с продукти на основата на смърчови иглички и борово мляко.

Почистване на белодробния тракт с настойка от смърчови иглички

За да приготвите лечебна инфузия, имате нужда от млади смърчови иглички. За пълен курс на пречистване са необходими минимум 3 кг.
Приготвянето на инфузията е просто: измийте игличките и ги поставете плътно в стъклен буркан от 1 литър, като редувате слой иглички със слой захар. Напълнете буркана догоре, затворете с капак и приберете в хладилника. Три седмици по-късно игличките ще пуснат сок, бурканът ще се напълни със зелена течност с иглолистен аромат. Течността трябва да се филтрира и излива в малки контейнери, които след това се съхраняват в хладилника.
Инфузията трябва да се приема три пъти на ден по 1 чаена лъжичка. Сами изберете времето на приемане, няма връзка с хранителния ви режим. Процедурата за почистване на белите дробове и бронхите със смърчови иглички се препоръчва веднъж годишно. Тя дезинфекцира бронхите и подготвя дробовете за по-добро снабдяване с кислород.

Борово мляко за изчистване на дихателните пътища

Използването на борово мляко за почистване на дихателните пътища е особено полезно за пушачите и тези, които често страдат от бронхит или пневмония. Приготвянето на борово мляко не е трудно. Необходимо е да вземете три млади борови шишарки (зелени) и да ги изплакнете обилно под течаща вода. Поставете ги в съд, добавете към тях 1 чаена лъжичка борова смола. Изсипете няколко чаши врящо мляко. Изсипете всичко в термос за 3-4 часа. Прецедете през фино сито или тензух.
Приемайте инфузията два пъти на ден (сутрин на празен стомах и преди лягане), по една чаша. Шишарките могат да се използват повторно и да се приготвят още две млечни инфузии. Пълният курс на прочистване продължава от един и половина до два месеца, всичко зависи от замърсяването на белите дробове и бронхите.

Боровото мляко е много здравословен продукт, съдържа етерични масла, които предпазват дихателната система от различни бактерии и вируси. Смолата действа като свързващо вещество, с нейната помощ слузта се събира в съсиреци и бързо излиза.

Ако имате проблеми с дихателната система, опитайте се да използвате тези естествени почистващи препарати. Но е по-добре първо да се консултирате с лекар, за да се изключи вероятността от сериозни патологии, изискващи медицинско лечение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X