Напишете дума/думи за търсене

Симптоми, които родителите смятат за нездравословни, но не и лекарите

Нормално е да се притеснявате за детето си, когато то не се чувства добре. За да разсеят притесненията ви, лекарите споделят при кои симптоми, които проявяват децата ви, трябва да се тревожите и при кои не.

1. Повръщане
Детето ви вероятно или е яло твърде много, или се бори с инфекция.
Лекарите препоръчват да поддържате детето хидратирано, да осигурите достатъчно свеж въздух и да има нещо топло върху корема.

2. Задушен нос
Децата получават средно около 6 до 8 инфекции на горните дихателни пътища. Родителите обаче се плашат, когато хлапето има запушен нос, тъй като това затруднява дишането му, особено през нощта.
Лекарите препоръчват физиологичен разтвор за отпушване.

3. Болки в стомаха
Случват се, когато детето преяжда или консумира храна, която не е полезна за стомаха му. По-малките деца могат да кажат, че имат болки в стомаха, когато се чувстват стресирани или тревожни, така че би било добре да поговорите с тях.

4. Диария
Стомашните паразити са най-честата причина за това. Поддържайте децата хидратирани и на диета с по-нежна за стомаха храна.
Подходящи са банани, ябълки, хляб.

5. Главоболие
Това обикновено е следствие от недостатъчна хидратация, от прекалено скачане или стрес, свързан с домашните.
Лекарите винаги препоръчват почивка, когато децата имат главоболие и повече вода.

6. Треска
Тя може да е заради растеж на зъби, проблем със стомаха или обикновена настинка. Лекарите препоръчват на родителите да помнят, че треската е само част от защитната система на тялото и в повечето случаи не е сериозна.

7. Летаргия
Лекарите имат просто обяснение за това: вашето дете вероятно просто расте. Когато преминат през прираст на растеж, то може да спи повече и е по-мързеливо.

8. Болки в гърлото
Обикновено това е симптом на настинка, грип или вирус и ще премине в рамките на 10 дни. Топлият чай от мента или подходящо лекарство ще помогнат на болното гърло.

9. Кашлица
Това е често срещан симптом на вирус и антибиотиците не са необходими. Лекарите препоръчват да прилагате натурални средства и да избягвате храни и напитки, които биха могли да поставят допълнителен стрес върху гърлото.

10. Запек
Подобно на диария и болки в стомаха, запекът може да се случи поради нещо, което детето ви яде, което не е подходящо за него. Лекарите препоръчват да се пият течности и да се изчаква до 7 дни. Ако дотогава няма подобрение, потърсете лекарска помощ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X