Напишете дума/думи за търсене

Как да балансираме мъжката и женската енергия във връзката

И мъжете, и жените притежават комбинация от мъжка и женска енергия. Нивото на едното и на другото в индивида е уникално за всеки човек и зависи от избора или тенденцията на вида енергия, която човек чувства по-естествено, изразявайки в една връзка.
Мъжката основна енергия е ориентирана към действие.

Движи се напред, предприема действия, контролира. Тя се илюстрира със склонност към аналитичност, състезателност, сила, власт, решаване на проблеми и нужда от възхищение, независимост и уважение.

Женската енергия е възприемчива, търпелива и основана на това да бъдеш, а не да правиш. Тя се демонстрира чрез грижа, отвореност, контакт с широк спектър от емоции като същевременно желае увереност, доверие и връзка.

Ролята на женската и мъжката енергия във взаимоотношенията
Докато мъжете може да имат предимно мъжка енергия, а жените може да имат предимно женска енергия, това невинаги е валидно по всяко време.

Единият партньор във връзката може почти да отразява съответните нива на всяка енергия на другия партньор. Или може би жената моли мъжа да бъде по-интуитивен и да я изслушва, вместо постоянно да се опитва да „решава проблеми“, защото тя не го намира за полезно.

Ако мъжът натисне за малко паузата и се вслуша в половинката си, това ще повиши женската му енергия и колективната женска енергия във връзката.

От друга страна, когато жената моли партньора си да я изслушва повече, тя може да открие, че по невнимание е обезсърчила или потиснала онази мъжка енергия, която я е привлякла към него. Може да не става дума за конкретни действия, а по-скоро за цялостно гравитационно привличане - промяна в баланса на везните, която сега се отклонява от мъжката енергия във връзката.

Ето защо е важно да работите за създаване на хармония в балансирането на женската и мъжката енергия между вас и вашия партньор във връзката си.

Как да балансираме женската и мъжката енергия във взаимоотношенията

1. Прегърнете полярността на вашата основна енергия
Разбирането на разликите в тези енергии е важно, за да може да се възползвате от тяхната допълваща природа и магическата им полярност. Тази полярност на енергията е ключът към продължаващата любов, романтика и страст.

За да се случва една връзка, трябва да има даващ и получаващ. Ин и Ян. Крал и кралица. Следователно, когато става въпрос за вашата връзка, кой върши цялата работа?

2. Определете ролите, които да ви помогнат да посрещнете нуждите на другия
Вашият мъж ли е този, който създава време да сте заедно, планира специални събития и ви прави подаръци, и показва обич? Или вие правите и давате през цялото време? Ако сте вие, тогава вие крадете мъжката му роля. Докато поемате тази роля от него, той се чувства сякаш нещо не е наред във връзката.

Това е причина №1 мъжът да губи привличането си към жената както физически, така и емоционално. Мъжете искат да дават, искат да ви угодят и да ви направят щастливи, но имат нужда да се отдръпнете и да им дадете пространство да го направят.

Ако непрекъснато се движите към мъжа, той няма къде да отиде, освен назад (което е друг начин да се отдалечи от вас).
Планирате ли цялото си време заедно, казвате ли му как да решава проблемите си, как да шофира и какво трябва или не трябва да прави? Постоянно ли го микроуправлявате все едно сте му майка? Контролирате ли всичко?
Е, ако го правите, той няма мъжка роля. Той няма да има стимул да се държи като мъж и ще се обиди на вас и ще се обърне срещу връзката ви, без дори да знае защо.

3. Фокусирайте се върху себе си

Как да му създадете място да се придвижи към вас? Като спрете да контролирате връзката и мъжа си. Поглеждате собствения си живот и започвате да влагате енергия в собственото си щастие. Четете книги за самопомощ, намерете си хоби, спортувайте и ще станете щастливи.

Невинаги инициирате планове да прекарате време заедно. Не правете неща за него с надеждата, че той ще разбере каква прекрасна жена сте и ще ви даде повече привързаност и любов. Вие се фокусирате върху себе си и му връщате мира и щастието.

4. Облегнете се на женската си енергия
Вие го зареждате с женствения си жар. Украсявате къщата си, купувате ново спално бельо, печете торта или ходите на курс по зумба. Научили сте кои са вашите емоционални тригери и започвате процеса на изцеление на вашия вътрешен свят и емоции.

Вие правите всичко това, за да имате по-добра връзка. Колкото по-рано разберете, че щастието не идва от това, което той прави или не прави, то идва от вас и връзката ви, толкова по-скоро ще се промените - и той също.

Когато станете спокойна и щастлива, той го усеща и несъзнателно осъзнава, че сте жена с ценности и стандарти. Съвсем естествено се отнася с вас по-добре, защото на несъзнателно ниво знае, че така е редно или някой друг ще го направи.

Така че смейте се често и се научете да живеете в потока на вашата женска енергия. Колкото по-щастлива сте, толкова по-удобно се чувства той около вас и толкова по-очарован е от вас. Това е мотивацията, от която се нуждае, за да стане по-добър мъж.

5. Оставете го да идва към вас
Позволете му да се приближи до вас, за да правите любов, оставете го да ви заведе в любимия ви ресторант, дайте му шанс да забрави за телевизора, за да поговори с вас за деня ви.
Ако стоите неподвижно, в състояние на любяща енергия и с отворено сърце, мъж, който наистина ви обича, ще се придвижи към вас.

Това е природата и тя не се променя. Една женствена жена стои неподвижно (метафорично казано) и позволява на своя мъж да я преследва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X