Напишете дума/думи за търсене

Защо толкова много страхотни връзки са прецакани от секса?

Има няколко разлики между мъжете и жените, които, ако не бъдат разбрани и адресирани, могат да създадат объркване и конфликт между двойките.

Една разлика между половете, която често се пренебрегва и не се разбира, е тази динамика: обикновено жените желаят връзка и любов във връзката. А като цяло мъжете търсят свобода (т.е. да бъдат освободени от задръжки и задължения в романтичните отношения).

Повечето жени процъфтяват от чувството за връзка с партньора, децата, приятелите и семейството си. Важно и ценно е с кого са. Жената е възпитателят и поема чувството за отговорност и отчетност към връзката.

В едни интимни отношения жените желаят дълбока любов, пълна с доверие? Искат да могат да се отпуснат с партньора си в даването на любов и да бъдат обичани. Да се чувстват ценени и да знаят, че са специални в очите и сърцето на половинката си.

Обикновено мъжете се свързват повече със статуса. Те приемат, че партньорските им отношения работят, само от факта, че участват в тях. Много господа обаче се чувстват претоварени и наводнени от задълженията и отговорностите, които възприемат като изискване на връзката и необходимостта да угодят на партньора си.
По правило мъжете се съпротивляват на дълбоката и интимна любов. Не защото не искат да бъдат обичани, а защото това за тях е объркващо, съкрушително и направо плашещо.

От страх и нужда от контрол много мъже са се научили да затварят сърцето си. Те трудно се свързват с партньора си на емоционално и интимно ниво.

Мъжете избягват любовта и истинската връзка в едни отношения, като имат „мъжка бърлога“, като са прекалено ангажирани с работа, с „играчки”, спорт или излизане с приятели. Нуждата от свобода и пространство също е начин да преработи своите чувства и разочарования от отношенията и начинът му да се опита да ги разбере. Свободата, която много мъже търсят, всъщност е страхът от любов и интимност, прикрит като свобода.

Жените са склонни да гледат повече от своята емоционална и сърдечно-центрирана страна.

Те искат мислите им да бъдат уважавани, но по-важното е, че искат да бъдат изслушвани, както и чувствата им да бъдат признати и уважавани. Това е начинът, по който те се чувстват обичани, подкрепяни и свързани.

Мъжете, от друга страна, се нуждаят главно от уважение към техните мисли и се опират на логиката, така че не е задължително да са толкова свързани с чувствата. Те искат „да поправят“ несправедливостта, когато половинките им се чувстват наранени.

Повечето мъже приемат нещата буквално. Затова те често не могат да разберат какво мислят или чувстват жените - защото те са по-буквални в мисленето. Така че, когато една жена каже на мъж: "Не разбра ли от какво имам нужда?" Отговорът най-често ще бъде „Не“.

Много мъже не са толкова интуитивни или в контакт с емоциите си. Част от това е програмиране, тъй като в ранна възраст децата от този пол чуват и научават, че „момчетата не плачат“ или „приеми го мъжки“. По този начин момчетата научават, че чувствата и емоциите трябва да се отричат и избягват.
Те научават чрез спортове, професията си и може би ходенето на война, че няма сила в чувствата. Това „усещане“ няма да ви даде конкурентно предимство и ако сте прекалено емоционални, ще ви убият на бойното поле.

Така те се научават да се страхуват от чувствата си, да ги отричат или избягват. Това е усещане за свобода за тях, но това е наистина трагично програмиране от детството.

Така че, дами, ако не сте му казали буквално от какво се нуждаете или не, той най-вероятно няма да разбере интуитивно какво мислите или чувствате.

Не предполагайте, че вашият мъж знае какво мислите или усещате, защото вероятно не го знае. Или не вярва в това, което интуицията му може да му подсказва. Той се придържа повече към частите на мозъка си, мислещи за логика и оцеляване.

Динамиката на любовта и свободата, ако не бъде призната и разбрана във връзката, често е една от основните причини за проблеми и конфликти във връзката. Когато мъжът е насочен повече към „свобода“, а жената е насочена към отношения и любов и техните нужди не са задоволени, е вероятно да се появят между партньорите объркване, неразбиране и разбираемо негодувание. Той е заплашен от интензивността на нейната любов, а тя е заплашена от нуждата му от неговата свобода.

Важно е да осъзнаете, че в желанието за любов или свобода нито едно от двете не е правилно или грешно. Част от това е биологично, а друга част е научено поведение, дължащо се на обществено и фамилно програмиране.

Ключът е мъжете да разберат желанието на жените за връзка и любов и да се научат да се свързват с тях по любящ и интимен начин. Ако господата прекарват твърде много време и енергия в мъжката бърлога, в офиса или с момчетата, нежната половинка ще бъде нещастна, ядосана и ще се почувства откъсната от него и необичана.


Дами, колкото повече го преследвате, толкова по-уплашен, ядосан и объркан ще става той. Той ще влезе по-дълбоко в мъжките си занимания и ще ви избягва.
Така че просто изчакайте на прага и го насърчете да се свърже с вас.

Мъже, вашата роля е да излезете от бърлогата по-рано, отколкото по-късно.
Колкото по-дълго избягвате партньорката си и се занимавате със себе си, толкова повече тя възприема това като необичане или че не ви пука за нея. Това ще я накара да ви дразни още повече. Тя прави това, защото я е грижа за вас и връзката ви.

Денят, в който тя спре да ви дразни или да ви тества за вашата любов и връзка, е денят, в който тя е приключила с вас и отношенията ви. Това дори може да означава, че тя има любовна връзка или е решила да напусне вашата.

Как вашата сексуална връзка се влияе от тази динамика?
Правенето на любов е класически пример за желанието на жените за връзка и любов. А желанието на мъжа за сексуално освобождаване е равно на свобода от натиска и от безпокойството.
За повечето жени правенето на любов е повече любовна игра и гушкане след полов акт. Така те създават връзка и дават и получават любов.

Повечето мъже обаче желаят да стигнат веднага до половия акт, с малко време за любовната игра. Те просто искат свободата, която идва от „освобождението”.

След оргазъм мъжете са склонни да заспиват, оставяйки жената физически и емоционално откъсната, може дори да се чувства използвана.

Ключът към свързването е да разберем тази динамика и взаимодействието на любовта срещу свобода между мъжете и жените в една връзка.

Колкото повече разбирате и приемате тази нужда и динамика от любов или свобода, толкова по-вероятно ще бъдете отворени и готови да балансирате тези нужди между вас.

Тъй като жените вече се научиха да обичат себе си повече, това ще ги освободи да не бъдат твърде нуждаещи се или изискващи любов и връзка. Тъй като те стават по-любящи и сигурни в тях, това предлага на мъжа степен на свобода да бъде себе си, да има своето пространство и нужди.

Мъжът, от своя страна, трябва да признае важността и желанието партньорката му да усети чувството му за свързаност и любов към и за нея. Когато мъжът се чувства по-комфортно с по-дълбока връзка и обич, той ще започне да се чувства по-комфортно да обича половинката си по-открито и свободно.

Помнете, момчета, жената желае да я обожавате и да я държите в мислите и сърцето си. Това ще й помогне да се почувства спокойна и свободна да обича вас, нейния мъж.
Защото любовта е свобода, а свободата е любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X