Напишете дума/думи за търсене

Какво наистина причинява възбудата при мъжете?

Изследователи от института Кинси отбелязват, че моделът на двоен контрол на сексуалния отговор играе голяма роля за хора от всички полове.

Моделът с двоен контрол отразява две системи в тялото, които намаляват възбудата: възбуждане (като педал за газ) и инхибиране (като натискане на спирачката).

Събуждането на мисли, спомени или сетивно въвеждане активира системата за възбуждане, докато стимули, които предизвикват негативно чувство или изключване, активират системата за потискане.

Всеки има различни тригери, които активират неговия газ или спирачка, и шаблонът за възбуда на всеки човек е уникален.

За един човек страхът може да бъде ускорител на възбудата, докато за други той може да изключи дъгата на възбуда и да го извади от настроението за секс.

Мъжкото сексуално влечение се управлява основно от две части на мозъка: мозъчната кора и лимбичната система.

Мозъчната кора е външният слой на сивото вещество и отговаря за функциите на по-високо ниво, като планиране и съзнателна мисъл.

Лимбичната система се състои от три основни части на мозъка, отговорни за емоциите, мотивацията и сексуалното желание, включително хипокампуса, хипоталамуса и амигдалата.
Заедно тези две части на мозъка комуникират, за да започнат процеса на сексуално желание и възбуда.

Цикълът на мъжката сексуална възбуда се състои от четири отделни фази: възбуда, плато, оргазъм и рефрактерна фаза, тази, в която се възстановява от кулминацията.

Различните нива на допамин, серотонин и азотна киселина играят роля в неврохимичната регулация на еякулацията.

Как се различават тригерите за мъжка възбуда от тригерите за женска възбуда?
Разликите в сексуалната възбуда между мъжете и жените не са напълно разбрани. Нито мъжете, нито жените са монолитни и причините за възбуда са различни.

Въпреки това, има някои разлики в това как изглежда възбудата. Като цяло господата са склонни да изпитват по-спонтанно желание, докато жените са склонни да изпитват по-отзивчиво желание.

Спонтанното желание означава, че мозъкът е включен и изпраща сигнали към тялото за възбуда.

Отзивчивото желание описва процес, при който тялото се чувства възбудено, и мозъкът се присъединява към забавлението и също се включва.

На женските тела обикновено им отнема повече време, за да достигнат оргазъм - ключът е солидна предигра.

Средностатистически на мъжете им отнема между две и седем минути, за да достигнат оргазъм и еякулация, въпреки че не всички оргазми включват еякулация.

Мъжкият оргазъм продължава между 5 и 10 секунди, докато оргазмът на жената може да продължи между 5 и 20 секунди, като приблизително 48 процента от жените съобщават за оргазми, които продължават между 30-60 секунди, а някои до две минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X