Напишете дума/думи за търсене

10 вида женски оргазми, които може да пропускате

Изглежда, колкото повече научаваш за женските оргазми, толкова по-малко знаеш наистина. Има множество различни оргазми, за които може би дори не знаете или никога сте ги изпитвали.

Женските оргазми често се наричат la petite mort или „малка смърт“.

Водещата сексоложка и бивша порно звезда Ани Спринкъл има право, когато тя каза: "Оргазмите са като песъчинки, няма два еднакви."
Ако е права и мисля, че е, това означава, че потенциалът за женски оргазъм е неограничен.

1. Клиторен оргазъм

Едва ли не познавате този вид оргазъм. Но знаете ли, че клиторът е единственият орган, създаден само и единствено за удоволствие? Той притежава 8000 нерва, което го прави изключително чувствителен на допир. Това е двойно повече от нервните окончания в главата на пениса.
Клиторът е много по-голям, отколкото може би си мислите. Дължината му е близо до 10 см, а три четвърти от нея е скрита в женското тяло. Това е като заровено съкровище под кожата, чакащо да бъде разкопано.
Клиторният оргазъм може да причини навсякъде между три до 16 контракции и може да продължи от 10 до 30 секунди. Клиторът е част от еректилната женска мрежа, която включва и G-точката.

2. Вагинален оргазъм

За много от жените този вид оргазъм остава неуловим. Това е така, защото 50-75 процента от тях не могат да получат оргазъм само от вагинално проникване.
Когато вагиналните оргазми се случват, те осветяват различна част от мозъка, отколкото клиторните оргазми.
Част от влагалището (където се намира зоната на G-точката) е неразривно свързана с вътрешните части на клитора. По този начин "вагинални" оргазми всъщност биха могли да бъдат клиторни оргазми с друго име.

3. G-точка оргазъм

Това е типът оргазъм, за който копнеят много жени.
G-точката е оргазмична ерогенна зона на предната стена на влагалището. Тя набъбва при възбуда, а оргазмите на G-точката са по-интензивни, по-дълготрайни и по-пълни, отколкото клиторни оргазми.
Този вид оргазъм може също да доведе до женска еякулация.
И, не, женският еякулат не е урина, както си мислят някои невежи. Той съдържа високи нива на ензима фосфатаза, глюкоза и фруктоза (всички те се намират и в семенната течност).

4. Цервикален оргазъм

Шийката на матката е в самата задна част на влагалището, покрай G-точката. Цервикалните оргазми са описани като по-дълбоки, пълни и разширени, като екстатично изтръпване или „излив на звезди“.
Докато клиторните оргазми имат бърз пик и освобождаване, G-точката и цервикалният оргазъм идват на вълни на блаженство, с приятно усещане, което може да продължи с часове. Някои жени казват, че цервикалните оргазми имат почти „духовен“ характер.

5. U-оргазъм
Това мъничко оргазмично петно е точно над уретралния отвор, но често е пренебрегвано. U-петното е силно чувствителна ерогенна зона, която може да създаде силни оргазми и също участва в женската еякулация.
То се намира във вулвата, точно над влагалището и под клитора, заобикаляйки отвора на уретрата (отгоре и от двете страни) като обърнато надолу "U". Това е силно чувствителен сноп от нерви, както и еректилна тъкан, която може да се чувства изключително еротична при стимулация.

6. Анален оргазъм

Отварянето на ануса и аналния канал са самостоятелни отделни ерогенни зони, богати на нервни окончания и свръхчувствителни към стимулация и проникване.
В самия анус трябва да се прониква много бавно, в зависимост от предпочитанията на приемника.
Стимулирането на ануса, перинеума и ректума може да ангажира тазовите и пудендални нерви, които са замесени в оргазмичния отговор.

7. Гърлен оргазъм

Жените могат да изпитат орален или гърлен оргазъм по време на фелацио, особено когато правят „дълбоко гърло”.
Гърлото е свързано с вагусния нерв, шийката на матката и матката, според изследователите по оргазъм Бевърли Уипъл и Бари Комисарук, които могат да предизвикат оргазми.
Пеенето или излъчването на мощни звуци очевидно понякога може да "доведе до по-дълготрайни, мощни оргазми и дори женска еякулация."
Ето защо стененето и издаването на много звуци по време на секс е добро нещо. Това увеличава вашия оргазмен потенциал и помага да се движи оргазматичната енергия по цялото тяло.

8. Нипългазъм
Този тип оргазъм е пищен и чувствен. Нипългазмът е оргазъм, който е резултат от стимулация на зърната на гърдите. Приблизително 29 процента от жените са заявили, че изпитват тези видове оргазми.
Проучвания, направени с машини за образна диагностика на мозъка (ядрено-магнитен резонанс), сега доказват, че същата част на мозъка, известна като "генитална сензорна кора", светва при стимулиране на зърната, точно същата област, която светва при стимулиране на клитора и вагината.
Смукването на зърната освобождава окситоцина – „любовния хормон“, който е отговорен за производството на контракции в матката и може да доведе до оргазми.

9. Бодигазъм

Тези видове оргазъм могат да изглеждат митични, докато всъщност не ги изпитате. Разширените или пълните оргазми са тези, които не са локализирани само в гениталния регион, но могат да се разпространят по цялото тяло. Това може да се случи, когато няколко ерогенни зони се стимулират едновременно, като комбиниран оргазъм с клитора и G-точка.
Този тип оргазми може да доведе до множество оргазми и "супероргазми" (продължителни кулминации). Енергийните оргазми също могат да се разпространят по цялото тяло.

10. Майндгазъм

Този тип оргазъм изглежда подобен на преживяванията извън тялото. Майнндазмите, наричани още дихателни и енергийни оргазми, са вид оргазъм за цялото тяло, който може да започне в гениталиите, но тогава суровата сексуална енергия се канализира нагоре в чакрите и в цялото тяло.
Както мъжете, така и жените могат да изпитват оргазми в цялото тяло, дъх и енергия и това не изисква пряка стимулация на гениталиите. Да, това означава свободни ръце. Това може да бъде сексуално преживяване, много духовно и просветляващо преживяване или и двете.

Този вид удивителен оргазъм е описан като усещане като вълни от екстатична, електрическа енергия, преминаваща през цялото тяло, която ви кара да изтръпвате навсякъде. Те могат да продължат много по-дълго от обикновените оргазми, дори часове, като последствията продължават дори дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X