Напишете дума/думи за търсене

5 причини, поради които мъжете лъжат

Всички сме чували за благородните лъжи стотици пъти и често сме склонни да приемаме доводите за тяхното съществуване. Има обаче и лъжи, които не само че не са оправдани, ами са и абсолютно забранени, ако искаме да имаме пълноценна и адекватна връзка. Какви са причините мъжът до нас да лъже?

Лъже, защото иска да ни впечатли

Да лъжеш, за да изглеждаш по-впечатлителен, е най-широкоразпространената мотивация за лъжа в романтичните отношения. Коренът на проблема обаче е, че повечето мъже нямат достатъчно добро самочувствие. Те често се усещат неособено желани или сексапилни, не гледат на себе си като чаровници, като достатъчно интелигентни или интересни за жената до тях. За да се реваншират за недостатъчността в собствените си очи, някои от господата лъжат, изграждайки си образ на интересни и успешни индивиди.

Лъже, за да избегне нещо

Лъжата може да му помага да избегне нещо, което не иска да направи. Без значение е дали става дума за среща с ваши приятели, запознанство със семейството ви, разходка в парка и прочие вероятности. Повечето хора не си падат по любовните конфронтации, затова използват лъжата като форма, която им помага да избегнат кавги. Това обаче в края на пътеката е наранило доста повече връзката, отколкото един кратък интимен спор.

Лъже, за да скрие изневяра

И двата пола лъжат, ако искат да скрият факта, че са били насаме с друг, който не е тяхната официална половинка. Все едно дали е било в онлайн пространството, срещнали са се лице в лице или вече са изпитали първия си общ оргазъм.

Лъже от нерешителност

Една от най-разпространените причине хората изобщо да лъжат е свързана с техния дискомфорт и трудността им да взимат решения. Мъжът до вас може да лъже, защото може да е несигурен какво всъщност иска и да прибягва до лъжа, смятайки, че това ще му помогне да спечели малко време, докато наистина реши какво иска.

Лъже, за да манипулира

Ако излизате с мъж, който лъже, за да манипулира, то тогава не е зле да се оглеждате за следните следи. Обича да е център на вниманието, винаги се показва в симпатична и добра светлина, обича де се изживява като жертва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X