Напишете дума/думи за търсене

12 факта за мъжките тела, които жените не знаят

Жените си мислим, че знаем всичко, но това не е вярно. Има неща, които не знаем дори за собствените си мъже. 

1. Мъжете обикновено имат по-тъмна коса от жените

Ако смятате, че познавате повече русокоси жени, отколкото мъже, вероятно сте прави. Мъжете обикновено имат по-тъмна коса от своите половинки и колежки, и това се наблюдава особено често след пубертета. Явлението се дължи на по-високите нива на меланин при мъжете, което влияе върху тонуса на кожата, цвета на косата и цвета на очите на хората.

2. Мъжките зъби са по-големи от женските

Може да се предположи, че зъбите на мъжете ще са по-големи, тъй като те обикновено са „по-големи“ човешки същества. Пиа Либ, DDS, основател на Центъра по козметична дентална медицина в Ню Йорк, казва, че това всъщност е вярно. Тя посочва проучвания, според които мъжките зъби всъщност са по-големи от женските - особено кучешките. За повече информация, свързана с хигиената на устната кухина, вижте Това се случва с тялото ви, когато не почиствате зъбите си.

3. Мъжете имат по-големи челюстни кости, бузи и вежди 

Какво прави едно лице мъжко или женствено? Всъщност има няколко осезаеми фактора, които допринасят за стандартен мъжки или женски вид. Мъжете имат по-големи челюсти, бузи и вежди, докато жените имат по-широки лица, по-големи устни и по-високи вежди. Изследване, публикувано от Frontiers of Psychology, установи, че дебелината на веждите, изпъкналостта на челюстта и височината на лицето е важна част от мъжествеността и възприеманата привлекателност.

4. Мъжете хъркат повече от жените

Този факт вероятно не е изненадващ за всеки, който е прекарал нощта до силно хъркащ мъж. Хъркането, тъй като идва от носа и устата, обикновено е по-често при мъжете поради наличието на мазнини в корема. 

5. Мъжете обработват заплахите по-добре

Докато жените имат по-голям хипокампус и префронтална кора, което ги прави по-ориентирани към детайлите по природа, мъжете имат голяма амигдала. Голямата амигдала на мъжете вероятно е отговорна за по-добрата им способност да обработва заплахите. 

6. Мъжките бебета могат да получат ерекция в утробата

Още на 16-седмична възраст бебетата може да бъдат наблюдавани с ерекция. Въпреки че няма достатъчно проучвания, които да обясняват защо това се случва, някои си го обясняват с факта, че периодичните движения са необходими, за да помогнат на пенисната тъкан да остане здрава и снабдена с кислород. 

7. Няма връзка между размера на крака на мъжа и размера на пениса му

Този мит се разпространява от много години, но изследване, публикувано от BJU International, решава да подложи на изпитание тази теория. За проучването двама уролози измериха разтегнатата дължина на пениса на 104 мъже и свързаха това с размера на обувките им. Резултатът? Нямаше научна връзка между двете части на тялото.

8. Човешкият пенис може да се е развил поради конкуренция

Знаехме, че мъжете са конкурентоспособни, но тази еволюционна теория за адаптация показва колко вкоренено всъщност е тази им черта. Изследване, публикувано от Evolutionary Psychology, предполага, че "човешкият пенис може да е еволюирал, за да може да се състезава със сперматозоиди от мъже от други видове, като е изместил конкурентна сперма от цервикалния край на влагалището преди еякулация." 

9. Мъжете могат да произвеждат мляко

Замисляли ли сте се защо мъжете имат зърна? Краткият отговор е, че зърната се развиват в утробата, преди ембрионът да стане отчетливо мъжки или женски. Оказва се, че мъжете имат и млечни жлези - органът, отговорен за създаването на мляко. Въпреки че мъжете могат да произвеждат мляко, обикновено това се случва само когато нещо не е наред. Най-често това е намеса в пролактина - хормона, необходим за производството на мляко.

10. Мъжете също имат G-точка

Може да не е толкова централно разположена като женската, но съществува. Мъжка простата жлеза между пикочния мехур и пениса се смята от много лекари и здравни експерти за мъжки еквивалент на G-точката. Твърди се, че резултатът от възбуждането на G-точката на простатата е много по-интензивен оргазъм от обичайния.

11. Мъжката кожа е по-дебела от женската

Стимулирането на андроген (тестостерон) при мъжете причинява увеличаване на дебелината на кожата, което обяснява защо кожата на мъжа е с около 25 процента по-дебела от тази на жената. Кожата на мъжа не само е по-дебела, но и текстурата е по-твърда.

12. Мъжките оргазми обикновено продължават наполовина по-кратко от женските

Въпреки че за мъжете често е по-лесно да постигнат оргазъм, отколкото за жените, след като се случи, обикновено той трае  наполовина по-кратко. Средният мъжки оргазъм продължава 10-30 секунди, докато средният женски оргазъм продължава 13-51 секунди.

Коя е най-опасната поза за секс?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X