Напишете дума/думи за търсене

Разликите между различните видове сексуален темперамент

Рано или късно човек стига до един извод: сексът не е главното в една връзка. Но ако е достатъчно прозорлив, в същото време осъзнава прекрасно, че ако двама души нямат сексуална съвместимост, нещата между тях просто не се получават. Защото (колкото и цинично да се опитвате да го раздавате) сексът е проява на любов. И ако двамата не говорите един и същ „език на любовта”, конфликтите и недоволствата са неизбежни.

Отговорник за апетита ви за любов е сексуалният темперамент – това е степента на проява на сексуалните ви потребности: колко често човек прави секс, колко дълго, колко активно. Също така сексуалният темперамент отразява начина ви на общуване с противоположния пол. Той е вроден генетично, но може леко да се изменя, ако променяте начина си на живот.

Силен сексуален темперамент

Хората с този тип темперамент са активни и общителни. Съзряват полово по-рано от връстниците си и по-рано започват да водят полов живот. Сексът за тях е задължителен елемент от отношенията, те имат нужда от много внимание, а в леглото са страшно активни. За тях предварителните ласки не са важни, защото получават удоволствие от самия акт. Чувствеността и нежността не ги интересуват, фокусът им е върху техниката и крайният резултат. Не могат да издържат дълго време без секс. Жените със силен сексуален темперамент привличат към себе си представителите на противоположния пол, дори и да не се отличат с особени физически данни. Според сексолозите хората с такъв темперамент са само 10%. Според тях той може да е признак за неудовлетвореност в другите сфери на живота. И съветват да се съсредоточите върху общуването с партньора извън леглото.

Слаб сексуален темперамент

Сексът за тях чисто и просто не е важен. И те, както и хората с хиперсексуалност, са около 10%. Те се развиват полово по-късно, но така и не получават интерес към онези „смешни движения в леглото”. Предпочитат да се наслаждават на близостта с партньора си на други нива – общуване, целувки, ласки, съвместни цели и ценности. В леглото не са особено емоционални, не поемат инициативата, а жените често имитират оргазъм. Някои наричат жените с този тип темперамент „фригидни”, но все още не е определено ясно какво се крие зад този термин. Според едни лекари е заболяване, а според други – отклонение от нормата. Понякога причината е наличието на комплекси и страхове, които не позволяват на жената да се отпусне и разкрие пред партньора си. Това състояние обаче е напълно възможно да бъде преодоляно. Специалистите съветват да откриете причината за липсата на сексуално влечение – неприятен опит в миналото, притеснение, свръхчувствителност.

Среден сексуален темперамент

Ако не усещате нуждата от секс като тази от въздух и вода, но ви харесва, значи сте от останалите 80%. Хората със среден сексуален темперамент получават от секса не само физическо, но и емоционално удоволствие. Те ценят проявата на чувства в секса. За тях три пъти секс седмично е нормалната доза.

Внимание!

Обикновено най-хармонични отношения се получават между хора с еднакъв сексуален темперамент. Но ако темпераментите с любимия ви са на различно ниво, не се тревожете – с времето обикновено се уеднаквяват.

Отличен 6. Легни си!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X