Напишете дума/думи за търсене

д-р Шели Варод: Сексът с вързани очи е по-добър

По-разкрепостени ли са днес жените и как влияе порното на съвременния живот попитах д-р Шели Варод, секс инструктор от Лос Анджелис. Тя е доктор по сексология и в момента учи за семеен консултант. Д-р Варод е завършила психология и актьорско майсторство. Живяла е в България и се е снимала във филми. Дъщеря е на директора на “Ню Бояна филм” - Дейвид Варод.

Д-р Варод, след колко срещи с нов партньор жените стигат до леглото?

Смятам, че много жени го правят твърде бързо, преди дори да са опознали мъжа, който ги е впечатлил. Може би, защото има повече тръпка в секса с някой, когото си срещнал току-що или когото не познаваш въобще. Ако търсиш преживяване за една нощ и вълнуващ сексуален живот, тази схема може да е удобна, но моля ви, използвайте предпазни средства! А ако търсите връзка, не сервирайте своя коз в началото. Мъжете искат секс и ако им го дадете, играта свършва. Не си лягайте с него, докато не се опознаете добре. Това може да отнеме три срещи или три месеца. Накарайте го да се влюби във вас, преди да правите секс. Ако изчакате, е по-вероятно да намерите благонадежден мъж за връзка. Повярвайте ми, колкото по-дълго той чака, толкова повече ще ви цени.

Как влияят порнофилмите на сексуалния ни живот?

Порното може да “овкуси” любовния живот, но много хора забравят, че е само една филмова продукция. В киното не всичко, което виждаме, е истинско и мъжете да не си мислят, че всички жени са порнозвезди. А жените да не вярват, че мъжете могат да поддържат ерекция няколко часа и че всички имат толкова големи пениси. Освен това след час снимки мъжът често губи ерекция и му се помага да я поднови отново. И не всички жени викат така силно по време на акта и правят всичко, което мъжете им кажат. Да не забравяме, че повечето порнофилми са правени от мъже и затова се опитват да изпълнят мъжките фантазии. Дори порното да ни помогне да бъдем по-креативни в леглото, трябва да помним, че то е илюзия и е добре да не очакваме от своя партньор да се държи както актьорите, които следват сценарий.

Как в края на уморителния ден да провокираме своята сексуалност?

Понякога ангажиментите ни се отразяват негативно на сексуалния ни живот. За да се наслаждаваме на секса, трябва да се фокусираме върху самия акт, да бъдем на 100% в настоящия момент и да забравим за всичките си задачи. Горещо препоръчвам да не занемарявате секса и да не го поставяте на последно място в листа с приоритетите си! Има трикове как да жонглирате между вашия натоварен график и да запазите добър сексуален живот.

Шели Варод, снимка: личен архив
Шели Варод, снимка: личен архив
Първо си отделете време само за вас и вашия партньор. Сложете децата да спят не в 22 часа, а в 20.30 - 21 часа. Второ, ако имате много неща за вършене и сте стресирана, помолете партньора си да ви помогне. Трето, научете се да се отпускате двамата насаме. Изпийте чаша вино след работа, отидете на вечеря в ресторант или вземете дълга баня заедно. Не забравяйте и да инвестирате в себе си - погрижете се за вашето здраве и душа. Намерете време за медитация и релакс, открийте вътрешния си глас, свържете се със себе си и сексуалността си.

С какво оргазмът помага на нашето здраве?

Сексът може да помогне за премахване на болка и депресия. Добре е да правим секс два пъти седмично или мастурбация. Сексът увеличава притока на кръв към интимните ни органи, сърцето, подмладява излъчването ни, усилва имунитета, понижава риска от рак, подобрява съня, повишава фертилността, намалява болките при менструация, помага при хронична умора, стяга таза. Някои лекари смятат, че след еякулация, спермата, преминала в кръвта на жената, влияе добре при депресивни симптоми и регулира хормоните й. Не съм сигурна, че спермата ще се отрази по-добре от хапчетата при депресия, но съм убедена, че сексът ще увеличи удоволствието и ще намали усещането за стрес в тялото на жената.

Вярно ли е, че сексът с вързани очи усилва и разпалва емоциите?

Един от начините да подобрим сексуалния си живот е като покрием очите си. Така въвличаме в играта нашия най-голям сексуален орган - ума. Когато не виждаме, нашият ум работи на високи обороти и започваме да си представяме и да фантазираме различни приятни неща. Насочваме вниманието си към усещането, което предизвиква докосването на партньора върху кожата ни и това е силно и чувствено усещане. Смятам, че е много добре да включваме повече сетива в сексуалния ни живот, така че не се плашете да добавите в играта различни видове кремове, плодове, торти, перо, с което да се докосвате, камшик или дори разтопен восък от свещ.

Как да кажем на партньора си, че е добре да ни говори секси неща в леглото, защото това ни разгорещява?

Факт е, че много жени се възбуждат от вербална комуникация в леглото. Подхвърлете на партньора си: “Кажи ми, че съм секси!”. Ако не проработи, му задавайте въпроси по време на секса като: “Харесваш ли тялото ми?”, “Възбуждам ли те?”, “Непослушна ли съм?”. Не се срамувайте. Ако и това не проработи, кажете на вашия партньор, че ще правите повече секс с него, ако ви говори в леглото и да се надяваме, че това вече ще го стимулира!

Винаги съветвам моите клиентки да ласкаят неговото поведение в леглото. Мъжът иска да чуе, че е добър любовник и че ви доставя удоволствие. Това го кара да се чувства по-мъжествен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X