Напишете дума/думи за търсене

Истинската причина да привличаме емоционално недостъпни мъже

Ако ви се струва, че винаги се срещате с емоционално недостъпни мъже, може да има по-дълбока причина за този ваш избор.

Както при всичко останало в живота, ние гравитираме към това, което познаваме, дори и да не е подходящо за нас.
Но докато не си зададем въпроса защо се срещаме с емоционално недостъпни мъже, ние продължаваме да го правим - независимо от нашите намерения.

Кои са шестте причини, поради които продължаваме да се срещаме с емоционално недостъпни мъже?

Подсъзнателно се страхуваме от ангажираност
Това може да е трудно хапче за преглъщане, но ние често привличаме енергията, която отделяме. Ако се страхувате от ангажираност, възможно е неволно да привлечете други хора, които имат същото мислене. Може би дълбоко в себе си знаете, че не сте готови за връзка, затова избирате партньори, които не искат нищо сериозно.

Харесваме преследването
Има нещо удовлетворяващо в това да бъдеш харесван от човек, който е напълно против сериозните връзки, докато не те срещне. Това е класически сюжет на романтичен филм - много от нас фантазират за този тип отношения. Със сигурност егото е добре изчеткано, ако мъж, който по принцип не се влюбва, започва да те обича, но човек, който наистина се интересува от теб, ще положи усилия. Така че не чакайте да се случи чудо, като подкрепяте и се грижите за някого, само и само за да не получите нищо в замяна. Правилният мъж ще влезе във връзката, без да задава въпроси.

Останали сме в миналото
Предишното ти гадже беше ли емоционално недостъпно? Възможно е да гравитирате към връзки, които се чувстват познати за вас. Докато очевидно искате партньор, който да се обвърже с вас, може би най-добре познавате емоционално недостъпните мъже и това ви утешава. Независимо от това, вие заслужавате нещо по-добро от емоционалната недостъпност и трябва да нарушите цикъла, дори ако запознанствата извън вашия „тип“ ви плашат.

Имаме ниско самочувствие

Вие заслужавате много повече от емоционално недостъпни мъже, но вярвате, че това най-доброто, което някога ще получите. И вие се разчувствате и плачете, когато видите романтичните жестове, които други мъже правят за своите приятелки, и се питате защо не получавате същото отношение в замяна на любовта си. Отговорът е прост: Ако вярвате, че не заслужавате безусловна любов, мъжете, които привличате, ще ви дадат минимума от себе си.

Емоционално недостъпните мъже изглеждат по-привлекателни
Има нещо загадъчно и интригуващо в емоционално недостъпните мъже. Те предизвикват любопитството ви. Тези момчета изглеждат недосегаеми и психологията ни казва, че искаме това, което не може да имаме. Но защо да се задоволявате с някого, когото не може да имате, когато може да намерите партньор, който е по-добър?

Романтичните ролеви модели са емоционално недостъпни
Може би сте израснали с родителски фигури, които са лишени от емоционална топлина и са пренебрегнали вашите нужди. Изключително лесно е да попаднем в същите модели като нашите родители. Ако баща ви е бил емоционално недостъпен, когато сте били малки, може да мислите, че емоционалната недостъпност е нормална, а в действителност не е така.

Ако постоянно привличате емоционално недостъпни мъже, е добре да сте наясно, че заслужавате по-добро отношение и скоро ще получите такова. Обичайте се и знайте, че заслужавате вълшебства и любовни чудеса, а останалото ще си дойде на мястото. Вече знаете какво не искате, така че сте на път да намерите здравословна връзка.

Заради какви пробойни в отношенията веднага трябва да си плюете на петите?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X