Напишете дума/думи за търсене

Неща, които мъжете намират за секси, но не казват

Всеки човек сам по себе си е една малка вселена и е много трудно да се правят обобщения, камо ли да се слага в кюп половината от човечеството. Особено когато става въпрос за визуални предпочитания, често самият човек не би могъл да формулира какъв е неговият тип и дали всъщност не харесва и руси, и червенокоси, и пълнички, и кльощави... И въпреки че е толкова трудно да се обобщи, науката има доказателства за някои външни белези, които се намират сред предпочитанията на по-голямата част от мъжете. Те не говорят за това, защото в повечето случаи самите не го осъзнават - тези харесвания се дължат на вроден (животински) инстинкт.

1. Структура на пясъчен часовник

Жените си мислим, че мъжете харесват кльощави, прави като щеки мацки - досущ като онези по кориците на списанията. Да, ама не. Подсъзнателно те биха обърнали внимание много повече на момиче с тънка талия, но широк ханш, защото тази структура на тялото говори за младост и фертилност. Ако си нямате обаче дупе като на Шакира, не се страхувайте, че ще останете сама, но и не се отказвайте от ей онова парче торта...

2. Симетрични черти

Знаем, че симетрията е красота и най-вероятно това се дължи на подсъзнателната връзка със здравите и силни кръвни връзки. Ако нямате симетрични черти на лицето обаче, не хуквайте към пластичната клиника, ами разучете някое видео за правилно гримиране. С няколко трика с четката ще постигнете чудесни резултати. Ето едно подобно видео.

3. Здрава дълга коса

През 2003 г. е направено проучване, публикувано в Human Nature, за ефекта на шест различни прически върху мъжкия мозък. Резултатите са красноречиви - най-секси са дългите и среднодълги коси. Причината според учените е в това, че дългата коса прави асоциация с дълголетие и здраве.

4. Червеният цвят

Забравете за малката черна рокля! Проучване, направено преди няколко години в Университета Рочестър, доказа, че възбуждащият цвят за най-голям процент от мъжете е червеният. Ако избират измежду непознати, почти всеки втори ще се спре на момиче, облечено в червено, или с червено червило, или пък с червени обувки.

5. Аромат на феромони

Когато говорим за химия между двама души, обикновено става въпрос за аромати. Според науката ароматът на човек може да се променя в зависимост от неговото настроение и други биологични предпоставки. Например ароматът на женските сълзи може да понижи нивата на тестостерон у мъжете. За съжаление все още не е измислен парфюм, който да действа безотказно съблазняващо, но едно е сигурно - ароматът на феромони възбужда повечето мъже.

6. Изразителни очи

"Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?!" Изобщо не се смейте повече на тази реплика, тя не е клише! Мъжете могат да бъдат повалени от изразителен, дълбок поглед. Формата, която най-силно им въздейства, е на бадемовите очи, но цветът също има значение. Светлите очи, независимо дали сини, зелени, сиви или други, са победители в категорията.

7. Висок женски глас

Оказва се, че гласът също има страхотно въздействие върху мъжката възбуда, но обратно на това, което повечето жени мислим, нашите половинки не си падат толкова по дълбоки тембри. Напротив, те подсъзнателно предпочитат по-женствените и по-високи гласове. Защото приятният глас издава приятен характер.

8. Сочни устни за целувки

Това няма да изненада никого - сочните устни, които сякаш са родени за целувки, са силно притегателна черта за силния пол. Нещо повече - голяма част от мъжете ги намират за най-сексапилната част от нашето тяло. Така че смело слагайте красиво червило и се усмихвайте. И нека всяка част от вас - съвършена или не, бъде обичана от някого най-важен!... 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X