Напишете дума/думи за търсене

7 начина, по които сексът може буквално да ни спаси живота

Когато правите добър секс, се чувствате сякаш се транспортирате. Вашето тяло и това на партньора се сливат и свързват, разменяте секрети, мачкате чаршафа... И не, това не е холивудска секссцена.
Добрият секс може да бъде направо трансформиращ. Освен това се оказва, че може и буквално да ви спаси живота.

1. Може да намали нивата на стрес
Проучванията показват, че мъжете, които са правили секс вечерта преди напрегнат ден, съобщават за по-малко стрес. Това се дължи на контакта кожа върху кожа, който се случва по време на по-голямата част от акта.
Така че следващия път, когато той не иска да правите любов в поза лъжица, му напомнете, че триенето във вашия епител му спасява живота.

2. Намалява риска от рак
Мъжете, които еякулират седем пъти седмично, са с над една трета по-малко застрашени от рак на простатата. Правилното „промиване” на основните жлези поддържа клетките здрави за по-дълго време.

3. Облекчава болката
Сексът освобождава ендорфини - бонбоните на природата, които действат и болкоуспокояващо. Ако искате да прогоните главоболие или да видите сметката на мигрената, отидете в спалнята.
Естественото отделяне на физиологични химикали е почти по-добро от смесването на аналгин с евтино шампанско.

4. Помага за по-младия външен вид
Проучване от Единбург показва, че двойките, които правят секс четири пъти седмично, изглеждат с десет години по-млади.
Причината за това е, че сексът освобождава човешки растежни хормони, които се борят със свободните радикали, причиняващи стареене.

5. Предпазва от обикновена настинка
Проучване от университета Уилкс установи, че правенето на секс два пъти седмично повишава нивата на имуноглобулин А, предпазвайки ви от обикновена настинка и безброй други инфекции.

6. Намалява риска от сърдечни заболявания
Американският журнал за сърдечносъдово здраве публикува проучване, според което мъжете, които правят секс поне два пъти седмично, са по-малко склонни да страдат от сърдечни заболявания.

7. Облекчава депресията
Обратно към добрите стари ендорфини. Какво правят ендорфините освен да ни карат да не чувстваме болка? Карат ни да се чувстваме добре!
Шоколадовият сладолед също прави това, но не помага много при сърдечни заболявания, така че ако ще избирате „порок”, придържайте се към секса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X