Напишете дума/думи за търсене

6 сексуални проблема, за които не бива да се тревожите, според медицински експерти

Сексуалните проблеми могат да произтичат от физически или психологически причини и има много неща, за които не си струва да се тревожите. Важно е да разберете, че някои сексуални промени са нормални с възрастта.

"Има много табута около сексуалното представяне и времетраенето на половия акт. Например някои хора смятат, че са сексуално недостатъчни, ако действителният секс е продължил пет минути. Но съществуват проучвания, които показват, че задоволителен секс може да бъде между три и седем минути”, казва д- р Луис Ерера, специалист по минимално инвазивна хирургия.

Кои са 6-те често срещани сексуални проблема, за които не е нужно да се тревожите.

1. Не правите достатъчно секс
"Правя секс само 3 пъти седмично. Нещо не е наред с мен?" може да си помислите. Въпреки че има много ползи от правенето на секс, ако сте необвързани, случайният секс може да няма същите ползи за вас, колкото ако имахте постоянен интимен партньор.

2. Не се чувствате достатъчно влажни, дори ако сте възбудени
За жените липсата на естествено лубрикиране може да предизвика проблеми.
„Вагиналното смазване може да бъде повлияно от различни неща, включително лекарства, възраст, в коя фаза на цикъла сте или дори от въздуха в стаята. Ако сте емоционално възбудени, но нямате физическите ефекти, които обикновено получавате, просто вземете любимия си лубрикант и се опитайте да не се стресирате“, съветва Селесте Холбрук - консултант по сексуално здраве и преподавател.

Не използвайте само физическата си влажност като единствения начин да разберете дали сте възбудени. Погледнете към останалата част от тялото и ума си, за да разберете наистина нивото на възбуда си.

3. Не сте в настроение
Ако не сте спонтанно в настроение за секс, това не е непременно знак, че нещо не е наред.

Според сексолозите някои хора трябва да изпитат възбуда преди
желанието, а не обратното. Въпреки че е вярно, че спадът в либидото може да бъде свързан със здравословни проблеми, в много случаи спадовете и вариациите в либидото са напълно нормални.

Интересът към секса е силно индивидуален. Точно както някои хора имат огромен апетит за храна, а други ядат много малко, така и либидото варира от човек на човек. Не е нужно да бъдете „поправени“, ако имате малък интерес към секса, просто трябва да сте сигурни, че намирате партньори, с които сте съвместими.


4. Имате извит пенис

„Кривината на пениса е индикатор за болестта на Пейрони, която вероятно е по-често срещана, отколкото се съобщава“, казва д-р Филип Бъфингтън - главен медицински директор на групата по урология в Синсинати.

Мъжете могат да получат фрактура на пениса или дори микрофрактура на члена по време на груб полов акт, обикновено причинена, когато жената е отгоре."

5. Имате проблеми с достигането на кулминацията
Един често срещан сексуален проблем, за който наистина не трябва да се тревожите твърде много, е усещането, че не може да постигнете оргазъм по време на секс.

„Според SKYN Condoms Millennial Sex Survey около половината жени се борят да постигнат оргазъм постоянно“, предупреждава клиничният сексолог д-р Рена Макданиел. „Това може да се дължи на много причини, включително стрес, заклещване в главата на мисълта за оргазъм, наличието на партньор, който не знае как да ви отведе до върха на удоволствието, котката ви се взира във вас и т.н. Оставете целта за секса със задължителен оргазъм и се наслаждавайте на пътуването!"

6. Имате ерекция, която не трае
Ако загубите ерекцията си по време на секс, това не е повод за паника.
Мъжете могат да загубят ерекция по много причини, но една голяма част от тях мисли твърде много за загубата на ерекция.
Това е като да ядеш фунийка сладолед, докато си мислиш: „Забавлявам ли се? Харесва ли ми това? Обичам ли повече шоколадов или ягодов сладолед? Но какво ще кажете за топинга?“ Просто яжте проклетия сладолед и се насладете на изживяването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X