Напишете дума/думи за търсене

5 билки, които помагат за повишаване на либидото

Ако изпитвате сексуални проблеми, започнете с разговор с партньора си. През повечето време просто трябва да направите някои малки промени. Ако не е достатъчно, опитайте тези билки и след това говорете с Вашия лекар.

Благоприятните ефекти на някои билки помагат за много различни неща. Те могат да помогнат за подобряване на храносмилането и да намалят риска от хронични заболявания и рак. Някои билки могат дори естествено да повишат либидото.

Това е сексуалното желание, което се определя от половите хормони, които предизвикват реакция в човешката нервна система.
Енергията, която е свързана със сексуалната активност, не само определя нивото на желание, което изпитвате към друг човек, но и дали извличате удоволствие от сексуалната активност.

Сексуалното желание е естествено усещане. Въпреки това, в определени ситуации като стрес от работата или определени заболявания, този импулс може да намалее.
Макар да има лекарства, които може да вземете за това състояние, искаме да ви препоръчаме някои билки, които натурално могат да повишат либидото.

1. Шатавари
Използва се в аюрведичната медицина от дълго време, за да помогне за подобряване на женската жизненост и за увеличаване на сексуалното желание.

Билката няма мигновен ефект. Въпреки това, когато я консумирате редовно, тя може да подобри запасите ви от енергия и да подхрани репродуктивните ви органи. В дългосрочен план това може да доведе до повишаване на либидото ви.

Според аюрведичната медицина жената трябва да е спокойна, без стрес и да приема богата на хранителни вещества диета, за да почувства сексуално желание.
Тази билка е идеална за употреба от дамите, тъй като може да бъде от полза и за плода по време на бременност.

• Може да увеличи производството на кърма.
• Може да укрепи плода, в случай че майката има анамнеза за спонтанен аборт.
• Може да стимулира плодовитостта.
• Може да помогне за балансиране на естрогенния дефицит по време на менопаузата.

2. Лонгджак
Това е корен на малайзийско дърво. Може да помогне за повишаване на либидото. Когато вашите хормони са в нормалните или оптимални нива, тялото е по-предразположено да се наслаждава на секса.

При мъжете може да предизвика по-дълга ерекция чрез повишаване на нивата на тестостерон. Друго предимство е, че може да подобри качеството на спермата.


3. Магданоз
Повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.
Семената му се използват при случаи на сексуална дисфункция и мъжка импотентност. Помага за отпускане на вените и артериите на пениса, така че да могат да се разширяват и да имат подобрен кръвен поток. За жените може да помогне за засилване на притока на кръв към клитора и да помогне за повишаване на чувствителността му.

4. Женшен

Това растение е отличен източник на енергия и помага за подобряване на качеството на ерекцията благодарение на повишеното освобождаване на азотен оксид и притока на кръв.
Едно от естествените съединения в женшена, известно като гинзенозиди, може да помогне за повишаване на либидото, тъй като ефектът му е подобен на този на тестостерона.

Внимавайте обаче, защото не всички видове женшен могат да имат този ефект - някои всъщност имат седативни свойства.
Женшенът, използван за лечение на дисфункция и за увеличаване на сексуалното желание, е корейският червен женшен. За да се възползвате от всичките му ползи, трябва да приемате 0,5 до 3 г на ден.

Може да приемате женшена като чай, в настърган вид или като съставка към любимите си храни. Не забравяйте обаче, че ако го консумирате в по-големи количества, това може да причини:

• Главоболие.
• Световъртеж.
• Повишено кръвно налягане.
• Промени в настроението.

Ако обикновено не приемате женшен редовно, добра идея е да започнете бавно и да свикнете с вкуса.

5. Канела
Може да увеличи притока на кръв към гениталиите.
Ако имате високо кръвно налягане, най-добре е да го консумирате в малки количества и винаги първо се консултирайте с вашия лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X