Напишете дума/думи за търсене

Той иска да прави секс, но вие не: как да реагирате?

Доста често срещана ситуация, която засяга двойките, е разликата в сексуалното желание между партньорите.
В тези случаи най-важното е да не се избягва това разминаване, а да се търси балансирано и справедливо решение и за двете страни.

Колко често трябва да правите секс с партньора си?
Тук няма политика, която да „пасва“ на всеки. Всичко зависи от индивидуалните обстоятелства на всяка двойка.
Според проучване от 2015 г., публикувано в Social Psychological and Personality Science, повечето щастливи двойки са склонни да правят секс около веднъж седмично.

Всеизвестно е, че сексът е добър за една връзка. Здравословното количество сексуална интимност, което може да е различно за всяка двойка, укрепва връзката между участниците в нея. Освен това помага и на двамата партньори да се чувстват по-удовлетворени и свързани.

Какво се случва, когато партньорът ви иска секс, а вие не?
В края на краищата вие го обичате и искате той да бъде доволен, но може би умората, стресът или безпокойството влияят на вашето сексуално желание.

В тези случаи да се каже „не“ е опция, но не е единствената.
Ако половинката започне да ви съблазнява, но вие не се интересувате, идеалното е да потърсите алтернативи, които не позволяват и на двама ви да се чувствате неудобно или раздразнено.

Ето няколко начина как да направите това.

1. Избягвайте натиска
На първо място, партньорът ви не трябва да ви притиска, нито вие трябва да правите компромис със себе си. И двамата трябва да уважавате нуждите на другия и нито един от вас не трябва да задължава половинката си да се отдава на неохотни сексуални контакти.

Ако натискът и сексуалността се комбинират, това обикновено води до нежелание, както и усещане за принуда. При тези обстоятелства в дългосрочен план сексът ще придобие негативен нюанс, който ще генерира още повече отхвърляне от ваша страна.

2. Отложете го
Спонтанната сексуална активност винаги се оценява. Въпреки това, понякога е добре да отложите сексуална среща, особено когато настоящите обстоятелства не устройват някой от вас.

Ако случаят е такъв, трябва да бъдете честни и да помолите партньора си да го оставите за по-подходящо време. Този вид молба често може да добави повече вълнение към връзката, тъй като очакването има тенденция да засили чувството на желание.
Въпреки това не предлагайте нещо, което няма да изпълните, защото това ще накара партньора ви да се почувства зле.

3. Намерете други начини за свързване
Интимността и сексуалността съдържат редица приятни елементи. Въпреки това, ако не ви се прави любов, може също да опитате да се свържете с партньора си по други начини.

• Предложете му масаж
• Пригответе специално ястие за него
• Вземете вана заедно
• Проведете интимен разговор
• Подарете си размяна на целувки и ласки

В някои случаи тези активности могат да доведат до увеличаване на сексуалното желание и на двама ви, което може да ви накара да правите секс. Качественото време и емоционалната връзка проправят пътя за сексуална възбуда за много двойки.


4. Управлявайте желанието си
Ако вашият партньор иска секс, но вие не, важно е и двамата да имате предвид, че вашата сексуалност е ваша собствена отговорност. Това означава, че ако един от вас двамата има по-малко желание, може да намерите начин да го уголемите. Например може да се свържете повече със собствената си еротичност.

От друга страна, тези, които имат по-висок сексуален нагон, могат да търсят начини да го управляват. Винаги има нещо, което може да се направи в този контекст, като например да си доставяш удоволствие.

5. Култивирайте емпатия
Говоренето с партньора ви е от жизненоважно значение, за да разберете неговите нужди и очаквания относно секса. Това е и ключът към разбирането и оценяването му.

Поставете се на мястото на половинката си и се опитайте да не приемате нищо лично, особено ако отсрещният изразява разочарование, че е отхвърлен. Често вътре в нас се случва много повече, отколкото се вижда. Затова трябва да се запитате как може да се чувства или как може да помогнете на любимия си.
И накрая, ако сексуалната несъвместимост продължава да причинява проблеми с нарастваща интензивност, най-доброто решение е да се консултирате с психолог или сексолог.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X