Напишете дума/думи за търсене

Хипоактивно разстройство на сексуалното желание при мъжете

Хипоактивно разстройство на сексуалното желание при мъжете означава, че засегнатият господин вече няма сексуални желания.
В ситуации, които преди това биха повишили либидото му, мъжът почти не изпитва възбуда. Проблемът става ясен, когато трудностите се появяват многократно и независимо дали той е във връзка или не.

Тази промяна се основава на намаляване или дори абсолютна загуба на либидото при мъжа. В този сценарий хипоактивното сексуално желание се проявява в един от двата класа:
• Основен. В този случай мъжът не изпитва сексуално желание по отношение на партньора си. От друга страна, той може да се почувства привлечен от други мъже или жени.
• Втори. Мъжът не изпитва никакво сексуално желание с никого, нито с партньора си, нито с някой друг.

Какво причинява хипоактивно разстройство на сексуалното желание при мъжете?

• Стрес и тревожност
• Приемане на лекарства, като антидепресанти
• Нарушения на ендокринната система
• Хормонални дефицити
• Рутината в една връзка

Въпреки това, като се има предвид разнообразието от тези състояния и общото съвместно съществуване между тях, често е трудно да се отделят тези, чийто произход е по-скоро органичен, от тези, които представляват предимно психосоциални аспекти.


Категории

1. Физически причини
Някои хронични заболявания, свързани с бъбреци, черен дроб, сърдечна недостатъчност или диабет, са възможни физически причини.

Определена промяна в нивата на хормона, която започва по време на андропаузата, може също да го причини. Това е времето, когато тестостеронът - мъжкият полов хормон, свързан с желанието, намалява с възрастта.

Продължителната употреба на алкохол, тютюн или лекарства също може да причини хипоактивно разстройство на сексуалното желание при мъжете.

2. Психосоциални причини
Стресът често присъства при мъже, които страдат от хипоактивно разстройство на сексуалното желание.

Това е един от най-важните фактори, следван от проблемите, които пряко засягат връзката, ако мъжът е в такава.
В този смисъл дефицитите в общуването, загубата на доверие в партньора или други конфликти в двойката обикновено са основните причини.

Други психосоциални причини, които увеличават шансовете за разстройство, са преживяните травматични преживявания. Това включва прекомерна сексуална репресия в детството или страдание от сексуално насилие.

Мъжете може да са имали проблеми, свързани със секса, като преждевременна еякулация или невъзможност за поддържане на ерекция. В резултат на това тези проблеми предизвикват чувство на неудовлетвореност и могат да причинят разстройството.

Как да се справят с това разстройство
Ако промяната е постоянна, важно е мъжът да потърси професионална помощ.

В зависимост от условията, които се изследват, всеки специалист, било то лекар, сексолог или психолог, ще му даде подходящите насоки, за да започне лечение, съобразено с неговите обстоятелства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X