Напишете дума/думи за търсене

Поглъщане на семенна течност - ползи и рискове

Не всяка жена обича да прави орална любов на мъжа, а още по-малко са дамите, които с охота гълтат мъжкия еякулат.

Въпреки това науката е категорична, че семенната плазма (течността, която осигурява хранителни вещества и защита на сперматозоидите, състояща се от сложен набор от органични и неорганични съставки) може да има много ползи за здравето.

Смята се, че те се активират, когато мъжът изхвърля сперма във влагалището на жената.

По-нови изследвания показват, че същите ползи могат да бъдат налице и при поглъщане на семенната плазма, а някои теории дори предполагат, че спермата, изхвърлена анално, ще предложи същите бенефити.

Ползи от спермата, попаднала в женското тяло вагинално или устно

1. Тя е естествен антидепресант

Спермата повишава настроението ви и дори намалява мислите за самоубийство. Според проучване от 2002 г. жените, които са били в пряк досег със сперма, са имали постоянно по-добро общо настроение и са били по-малко податливи на депресия.

2. Намалява тревожността

Тя може да се похвали в състава си с антитревожни хормони като окситоцин, серотонин и прогестерон.

3. Подобрява качеството на съня

Спермата съдържа мелатонин - агент, предизвикващ сън.

4. Увеличава енергията

Доказано е, че подобрява кардио здравето.

5. Предотвратява прееклампсията

Това е състояние, което причинява опасно високо кръвно налягане по време на бременност. Проучване от 2000 г. предполага, че „поглъщането на сперматозоиди е свързано с намалена честота на прееклампсия.

6. Спермата подобрява умствената бдителност

Констатации от допълнителни проучвания предполагат, че жените, погълнали или поели вагинално сперма, се представят по-добре при концентрация и когнитивни задачи.

7. Предотвратява сутрешното гадене

Но само ако това е сперма от същия мъж, от когото сте бременни.

8. Полезна е за кожата

Спермата може да забави процеса на стареене на кожата и мускулите. Тя съдържа здравословна порция цинк, който е антиоксидант.

9. Болкоуспокояваща е

Природата си знае работата.
Някои от полезните химикали в семенната плазма включват тестостерон, естроген, пролактин, опиоидни пептиди, окситоцин, серотонин, мелатонин и норепинефрин. Само си помислете, може да получите доза от всичко това, без да се налага да ходите до аптеката.

Разбира се, нищо в този цвят не е само черно, нито само бяло. Съществуват и някои рискове за здравето, които идват с поглъщането на сперма.

Рискове от поглъщането на сперма

Всъщност нищо ужасяващо не се случва, когато поглъщате сперма - в края на краищата тя се състои предимно от вода и се усвоява по същия начин, както храната и напитките.
Въпреки това има някои рискове за безопасността, които трябва да знаете, когато става въпрос за преглъщане.

1. Имате риск да получите ППИ

Когато поглъщате сперма, не използвате презерватив. И както повечето други сексуални действия, извършвани без презерватив, заразяването с полово предавана инфекция (ППИ) винаги е вероятност.

Наличието на сперма в устата ви излага на риск от бактериални инфекции като гонорея и хламидия.

2. Може да получите алергична реакция към спермата

Ако някога ви е прилошало след поглъщане на сперма, това може да се дължи на алергия към нея. Известна като свръхчувствителност към семенна плазма, алергиите към сперма засягат около 40 000 жени и могат да причинят симптоми като болка, сърбеж, зачервяване, подуване, ортикария и затруднено дишане. Някои жени също съобщават, че им се гади след поглъщане на сперма.

Митове за спермата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X