Напишете дума/думи за търсене

4 трика за поддържане на ерекция

Неподдържането на ерекция по време на полов акт е един от проблемите, които могат да засегнат самочувствието на мъжа.

Еректилната дисфункция е състояние, при което мъжът не може да постигне адекватна ерекция на пениса по време на полов акт.
Обикновено се нарича „импотентност“ и сред симптомите може да присъства намалено сексуално желание.
Стресът, алкохолът и затлъстяването са големи врагове на ерекцията.
Причините за импотентност са различни и обикновено са свързани с лоши навици на живот. Подържани в дългосрочен план, са пагубни за здравето на мъжа.

Специалистите от клиниката Mayo посочват следните възможни причини за еректилна дисфункция:

• Нарушения на съня
• Тютюнопушене, алкохолизъм и злоупотреба с други вещества
• Някои заболявания като затлъстяване, атеросклероза, хипертония, сърдечни проблеми, хиперхолестеролемия, метаболитен синдром, болест на Паркинсон и множествена склероза, наред с други
• Консумация на някои лекарства, както и определени лечения за рак на простатата и уголемяване на простатата
• Сред психологическите причини може да споменем хроничен стрес, депресия, тревожност, страх от сексуална дисфункция след първи опит и други притеснения

Трикове за поддържане на ерекция

Повдигнете настроението си
Ако имате еректилна дисфункция, не се обезсърчавайте и поддържайте добро настроение. Има много препоръки и съвети, които може да следвате, за да преодолеете това препятствие по пътя към пълното удоволствие от сексуалния си живот.

• Правете упражнения, като прекъсвате урината, но без да стискате силно, за да удължите и подобрите ерекцията си. Просто го направете за три секунди, като свиете пикочния си мехур.
• Проверете вашето съдово здраве. Високото кръвно налягане и повишените нива на холестерола в кръвта са пагубни за сексуалното здраве.
• Избягвайте алкохола и тютюна на всяка цена или намалете консумацията си.
• Упражнявайте пениса, по-специално мускула, известен като pubococcygeus. Той е отговорен за контролирането на потока на урината и контракциите при мъжкия сексуален климакс. Поради тази причина професионалистите от Бостънската медицинска група препоръчват упражненията на Кегел. Те действат директно върху свиването на мускула на пубокоцигеуса и са упражнения, предназначени за укрепване на тазовата област.

1. Легнете на пода със свити крака и ръце отстрани на тялото.
2. Свийте таза си за три секунди с движение нагоре.
3. Отпуснете се и освободете мускула за още три секунди.
4. Повторете това движение нагоре и след това надолу около 20 пъти.
5. Вдишвайте, докато свивате мускула, и издишайте, когато го отпускате.


Добри навици за насърчаване на ерекция
• Пазете се от тясно бельо. Повишената температура, генерирана от тесните дрехи, може да повиши температурата на тестисите, което може да повлияе на броя на сперматозоидите и нивата на тестостерон.
• Спете достатъчно всеки ден. Минимумът е седем часа, въпреки че може да варира от човек на човек. Липсата на сън може да повлияе на качеството ви на живот.
• Опитайте се да извършвате дейности, които харесвате, независимо дали е йога, медитация или спорт. Идеята е да освободите емоционалното напрежение и по този начин да се погрижите за тялото и ума си.

Хранете се здравословно
Знаете ли израза „Ти си това, което ядеш“? Това, което ядете, пряко влияе върху представянето ви по време на сексуална активност.

Храни, подобряващи здравето на пениса:
• Черният шоколад е един от ключовете за поддържане на по-силна ерекция, тъй като според публикация на Journal of Military Health, той съдържа флавоноиди, които помагат за разширяване на артериите.
• Антиоксиданти. Черните плодове и горски плодове като къпини, боровинки и бъз съдържат високи нива на антоцианини, антиоксиданти, които помагат за повишаване на либидото при мъжете.
• Аминокиселина L-аргинин. Посъветвайте се с вашия лекар дали може да приемате тази добавка. Тя се намира и в тялото и е отговорна за производството на азотен оксид - елемент, който насърчава ерекцията, защото е отговорен за отпускането на кръвоносните съдове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X