Напишете дума/думи за търсене

7 сигурни начина за пълно унищожаване на първа среща

Досега бяхме наясно кои са основните неща, които не трябва да правим на първа среща: да проверяваме телефона си, да говорим за политика, да споменаваме бившия си партньор и т.н. Но проучване на сайта за запознанства Match разкри, че това дори не са най-грубите неща, които може да направите на среща.

Убиец номер едно за първа среща? Запалването на цигара.

Според проучване от 2014 г. 51 процента от необвързаните мъже и жени казват, че пушенето на първа среща е най-сигурният начин за нарушаване на сделката. И не само непушачите не искат да целуват пепелник. Оказва се, че 60 процента от пушачите дори не искат да се срещат с някого със същия навик.

Ако някое от тези неща се случи, няма да има втора среща.

1. Прекалена реакция
Когато за първи път опознавате някого и отговорът му на нещо, което казвате, е толкова краен, това може да бъде тотално отблъскване. И в някои случаи това ще унищожи срещата.

Веднъж отидох на среща с мъж, който не можеше да превъзмогне факта, че съм вегетарианец. Не мислех, че е голяма работа, защото бяхме в ресторант с много възможности. И не се оплаквах, просто го споменах, когато започнахме да говорим за храна. Той внезапно стана забележимо стресиран и започна да пита неща като: "Какво изобщо ядеш?" Колкото пъти се опитвах да сменя темата, той многократно я повдигаше.

2. Грубо отношение към сервитьора
Разбира се, никой не иска човекът, с когото има среща, да бъде груб към този, който ги обслужва. Но за много хора това е нещото, което превръща срещата от прилична в катастрофа.

3. Скръндзавост
От ранна възраст ни учат да споделяме с другите деца играчките си например, така че, когато станем възрастни индивиди и сме по-скоро егоистично настроени, на това със сигурност не се гледа с добро око. Най-вероятно мъжът, с когото сте на среща, ще е наясно, че нещата между вас няма да се случат, ако поръчате цяла бутилка винои не му предложите дори капка от напитката.

4. Егоцентричност
Разбира се, не искате първата ви среща да изглежда като интервю, но трябва да задавате въпроси на отсрещния.
Колкото и мила да е нейната среща, знаете, че няма да проработи, когато не може да вземете думата от другия. Информацията за живота му е едно, но пълната незаинтересованост за вашия, е съвсем различна бира.

5. Прилепчивост
Понякога поведението, което се случва веднага след срещата, съсипва всичко. Въпреки че това е първият път, в който сте излезли, немалко мъже и жени започват да се държат като залепени за евентуалния си бъдещ партньор.
Имах една приятелка, която отиде на среща на сляпо с мъж, с когото брат й я уреди, и след това й беше трудно да се отърве от него. Пишман свалячът говорил за брак и какво би направил, ако излизам с друг още на първото им виждане. Вечерта след това й изпратил 20 съобщения. Казал й, че я обича. Направо психопатска история.

6. Разкриване на твърде много, твърде скоро
Важно е да се чувствате комфортно на срещата си, но има време и място за всичко и разкриването на нещо твърде лично, дори и да не е голяма работа, може да бъде голям убиец на намерението за бъдеща връзка. Едва ли е подходящо да казвате на чисто новия кандидат за сърцето си, че имате само един яйчник.

Или пък мъж да се оплаква на първа среща, че е безработен. Не че срещу него има златотърсачка, но е, меко казано, проява на лош вкус да се говори за пари с почти напълно непознат.

7. Лъжа за нещо голямо
От другата страна на прекомерното споделяне, е лъжата за голяма част от живота ви. И когато ви хванат в крачка още на първата ви среща, наистина няма връщане назад.

Преди време братовчедка ми беше срещнала мъж в магазина за хранителни стоки. След няколко седмици, прекарани в телефонни разговори, склонила да излязат на среща. Преди да се видят, го попитала дали има деца, а той отрекъл. Каква била изненадата, когато случайно на тяхната вечеря в избрания от него ресторант, се натъкнали на жена, която неособено дискретно му обяснила какъв никаквец е, задето не плаща издръжка на сина им.

Ясно е, че втора среща нямаше.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X