Напишете дума/думи за търсене

Ако не казваме тези 5 фрази редовно, връзката ни е обречена

Няма нищо лошо в това да кажеш „Обичам те“, но едно от предизвикателствата на това изречение е, че то невинаги означава едно и също нещо за този, който го казва и за този, който го получава.

Понякога изричането на други по-специфични сладки думи дават повече гориво на любовта в отношенията.
Затова, ако не казвате тези 5 фрази редовно, връзката ви е обречена.

1. "Благодаря"
Благодарността е нещо, от което всички се нуждаем и търсим от нашите партньори. По този начин ние демонстрираме, че признаваме приноса на нашите половинки и ценим това, което те внасят в нашия живот и във връзката. Това също така предлага положително укрепване, което води до това другият да полага непрекъснати усилия, защото това, което прави, се признава и се цени."

2. "Оценявам това, което правиш за нас"
Считайте тази фраза за близък братовчед на благодаря.
Това е още един начин да кажем на партньора си, че го ценим и че неговият принос има положителна промяна в живота ни. Тези утвърждения са това, което подхранва щастливите връзки. Те ни помагат да преминаваме през трудните времена и ни дават възможност да останем силни като личности и като партньори. Те също укрепват връзката ни и водят до още по-голямо желание за близост и интимност.

3. "Пазя ти гърба"
Всеки има нужда от малко успокоение – особено в трудните времена, пред които са изправени браковете и дългосрочните връзки. Това може да е особено вярно, когато нашите партньори се разочароват.

Когато човекът до нас се изпадне в недобра ситуация за него, това успокоение може да му помогне да продължи напред в положителна посока, знаейки, че чувствата ви не са се променили и че той продължава да има вашата любов и подкрепа.

4. "Ти си точно такъв, какъвто си"
Не е нужно да произнасяте сватбени обети, за да знае половинката ви, че има вашата безусловна любов, нали? Без нея сте само на една грешка разстояние от партньор, който не се чувства по същия начин към нас, вижда ви в негативна светлина, губи уважение към вас или търси някой друг, който може да предложи повече.

5. „Грижа ме е за твоите чувства и нужди и ценя това, което имаш да кажеш“
От съществено значение е хората да се чувстват чути от интимния си партньор. И въпреки че невинаги трябва да се съгласяваме с нашите половинки, напълното им изслушване и приемане все още е важно, когато двама души се борят с проблем, към който имат много различни чувства или предлагат противоположен изход от ситуацията. Това е важна първа стъпка към компромис и намиране на печеливши решения – които са единствените работещи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X