Напишете дума/думи за търсене

5 стъпки към осъзнатост, които променят живота за 15 дни

Големите промени идват от малки шокове, малки ежедневни трансформации, които имат силата да променят живота ни към по-добро.

Ясно е, че когато става въпрос за щастие, няма чудеса. Но има сила на волята и отворен ум, така че ден след ден, малко по малко, ние ставаме по-проницателни за всичко, което се случва около нас. Да видиш възможностите, да минеш през тази врата, когато се отвори.

Едно от най-големите неща, които възпрепятстват възможностите, без съмнение е блуждаещият ум. Според много проучвания хората прекарваме между 30 и 40% от времето си на "автопилот".
Живеем живота си като заседнали в коловоз пътници, а не като шофьори, позволявайки на съдбата да реши нашето щастие вместо нас.

Това обаче не е достатъчно добро. Направете промяна!

Приканваме ви да включите тези пет стъпки в живота си и да видите резултатите само след 15 дни.

1. Бъдете възприемчиви към емоциите си: най-доброто време да им обърнете внимание е СЕГА
• Нищо няма да има смисъл, ако не обръщаме внимание на емоциите си. Не може да преместим усещания като разочарование, гняв и раздразнение в отделно отделение на нашия мозък.
• Трябва да управляваме и да се грижим за тези емоции, да поемем контрола над този вътрешен свят и да не го отлагаме.

2. Научете се да не съдите
Помнете, че хората имат право да живеят живота си както искат.
• Животът си е ваш, бъдете отговорни за него и не раздавайте присъди за животи, които не живеете. Нещо толкова просто като това може да ви помогне да достигнете състояние на мир и баланс още днес.

3. Бъдете възприемчиви, слушайте и се научете да присъствате
Изключете непрестанния шум на вашите мисли точно сега.
• Точно сега отворете очи, но не просто гледайте. Вместо това „вижте“ с по-голямо спокойствие всичко, което ви заобикаля.
• Забавете темпото на живота си, спрете и дишайте.
• Сега се научете да слушате. Вие сте "чували" звуци от дълго време, но сега е времето да почувствате, да видите и да се заслушате в сърцето си, от центъра на ума си.

4. Оставате настрана „трябва да бъда” и започнете да практикувате „аз съм”
Преминаваме през по-голямата част от живота си като това, което другите искат да бъдем. Принуждаваме се да се вместим, да бъдем това, което околните искат. Всичко това е източник на ненужно страдание, което бавно ни води към нещастие.
• Направете промени. Заменете „Трябва да бъда“ с „Аз съм“.
• Медитацията може да бъде много полезна, за да ви напомни кои сте и да се свържете с вашата истинска същност в настоящето.

5. Практикувайте приемане
• Това означава преди всичко да приемем себе си и емоциите, които изпитваме.
• Приемането също ни позволява да разбираме живота на другите хора и да ги уважаваме.
• По същия начин приемането е езикът на сърцето. Това е толерантност и разбиране. Само като правим това, ще може да правим промени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X