Напишете дума/думи за търсене

Как да си вземем аура назаем

От време на време се сещаме за почистване на дома и пречистване на тялото, но рядко ни хрумва, че имаме нужда от регенериране и на друго ниво. Според източните вярвания най-важното пречистване е това на аурата.

Има периоди, в които боледуваме често, чувстваме се отпаднали и нямаме сили за нищо. Ако това състояние не се влияе нито от витаминозна храна, нито от здравословен режим, може би просто сме изтощени на ниво аура. Това твърдят духовните учители, които смятат, че много често състоянията на вечна отпадналост или срив в имунната система, както и непрекъснатата апатия или склонност към депресия, могат да се дължат на изтощена аура, на пробиви в нея или изкривявания
Някои техниките за пречистване и възстановяване на аурата се практикуват под ръководството на духовен учител, но други може да направите сами вкъщи. Нужно ви е само малко свободно време, тишина и спокойствие. Най-важното е да сте на място, където се чувствате комфортно, да изключите телефона си и да сте сигурни, че никой няма да ви прекъсне. Техниката в основата си е една – медитация, просто визуализациите са различни.

Хармонизиране

Йогите ни учат как да използваме медитацията - в удобна за вас поза отпускате тялото, хармонизирате дишането и изчистване съзнанието от каквито и да са мисли. За хармонизиране на аурата се прави визуализация, при която си представяте аурата си с форма на яйце как ви обгръща и защитава цялото ви тяло. Мислено рисувате линиите й, така че да станат плътни и равни. Много важно е да минете мислено по няколко пъти по контурите, така че да няма пукнатини и неравенства.

Облейте се със злато

Въпреки че аурата на всеки един човек е различен цвят, когато се прави визуализация, източните вярвания ни учат да оцветяваме мислено аурата си в златен цвят. Има различни варианти – единият е да си представим как над нас пада лъч златна светлина и ни обгръща отвсякъде или да визуализираме дъжд, но от капки ярка светлина и всяка от тях пада върху въображаемия овал, който ни обгръща и остава върху него, докато най-накрая цялата ни аура се превърне в кръг от светлина.

Виолетово под наем

Според източните вярвания виолетовата аура е аурата на духовните учители, на мистиците и на хората, на които им е заложено да променят този свят. Но дори да нямаме виолетова аура, учителите смятат, че можем да си „вземем назаем“. Техниката на визуализация, че аурата ви е виолетова се смята за много мощна и зареждаща с енергия, както на психично, така и на физическо ниво. Добре е обаче да си се представяте с виолетова аура за не повече от 15-тина минути, защото може да се изтощите.

Този цвят може да използвате и когато нямате време за дълга медитация. Според духовните учители само две-три минути визуализация на аура, която гори във виолетов пламък, е достатъчно мощна да ни даде сили за цял ден. Но, внимавайте! Тази визуализация не бива да надвишава няколко минути, защото последователите на източната мъдрост подчертават, че ако не спрем навреме, можем „да изгорим“ аурата си и след това да се чувстваме много по-изтощени, отколкото в началото.

Подсилване

Последователите на учението рейки вярват, че за да създадете силна и непробиваема аура, най-сигурният начин е да изпълните ритуал за биозащита. Застава се с лице като си представяте си как енергия излиза от дланите ви. Лявата ръка се поставя на нивото на слънчевия сплит с дланта навътре, дясната се вдига през лицето с разгънати пръсти. По посока на часовниковата стрелка с дясната ръка се правят седем кръгови движения около главата, представяйки си как правите около себе си защитни кръгове, които се сливат един в друг и създават огромен цилиндър. Бавно отпускате дясната ръка като я прибирате към лявата върху слънчевия сплит. Визуализирате как цилиндърът е здрав и непоклатим, как ви обгръща отвсякъде и никакво зло не може да го пробие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X