Напишете дума/думи за търсене

Брилянтни цитати от Екхарт Толе за живота

Екхарт Толе е известен немски писател. В неговите произведения може да намерите страхотни учения за духовността. В момента живее в Канада и е един от най-популярните писатели в Северна Америка.

В творбите му намираме вдъхновението да трансформираме живота си и да го направим по-осъзнат. Той смята, че това е жизненоважна стъпка в еволюцията ни като вид.

В тази статия искаме да споделим с вас някои от най-добрите фрази на Екхарт Толе.

1. „Някои промени изглеждат негативни на пръв поглед, но създават пространство за появата на нещо ново.“
Страхувате ли се от промяната или сте от типа хора, които приемат промяната? Екхарт Толе ни напомня, че целият свят непрекъснато преживява промени, въпреки че много пъти може да не ги приемем или забележим. Вашите идеи, вашите взаимоотношения, вашите приятели и себе си.

Срещал съм хора, които толкова много се придържат към това, което знаят, че дори не виждат алтернативите или възможностите, които промяната може да донесе. Вярно е, че някои промени причиняват болка. Но мъката, която изпитваш, когато напуснеш нещо, означава само, че то те е изпълнило емоционално.

Ето защо, ако днес се сблъскате със ситуация, която ви принуждава да се промените, не гледайте на това като на нещо негативно. Напротив, изживейте го и му се насладете. Цялата тази нова енергия и нова перспектива ще ви дадат възможност. Вземете го и прегърнете всичко добро, което може да ви предложи.

2. „Помнете, че настоящето е всичко, което имате. Направете „сега“ център на живота си."
Прекарваме толкова много време в тревоги за бъдещето, че забравяме какво имаме. Кажете ми колко часа прекарахте днес в мисли за бъдещето? Може да е повече или по-малко сигурно бъдеще или може да е напълно несигурно.

Може да прекараме три часа в планиране как ще протече животът ни до дълбока старост или следващите ни ваканции. Екхарт Толе не иска да спрете да мислите за бъдещето. Но той ви кани да бъдете по-фокусирани върху днешния ден.

В края на краищата сегашният ви живот е бъдещето, което толкова трескаво сте планирали в даден момент. Затова най-доброто, което може да направим, е да го видим и изпитаме. Прекарайте време с децата си, посветете един следобед на партньора си, посетете родителите си и си направете почивка, за да оцветите малко ежедневието. Ако не се възползвате от настоящето, няма да имате какво да разказвате на децата или внуците си.


3. „Приемете всичко. Всичко, което ви предлага настоящето, приемете го така, сякаш вие сте го избрали. Работете с това, което имате, а не срещу него."
Оплакването е един от най-често срещаните навици в наши дни. Никога не ни стига нищо. Ако в момента не живеете там, където искате да живеете, вие се фокусирате върху това да бъдете нещастни от това. Ако имате работа, но не харесвате заплатата си, оплаквате се от нея.

Наистина ли не може да направите нищо с това, което имате в момента? Наистина ли няма нищо добро в настоящето ви? Екхарт Толе ни напомня, че имаме две възможности: да приемем и оценим вашето настояще или да живеем в постоянна борба срещу него.

Имате право и възможност да избирате. Просто помнете, че е възможно да се научите да цените и да се възползвате от това, което имате. Вместо да трупате списък с недостатъци, които смятате, че животът ви има, опитайте се да бъдете благодарни за всички предимства в живота си.

Това е начин да видите живота по много по-приятен и поносим начин. Във всеки случай, ако не ви харесва това, което имате, работете с него, за да получите това, което желаете.
Не харесвате работата си? Е, бъдете благодарни, че имате начин да платите сметките днес. Вместо да се оплаквате, може да планирате да започнете собствен домашен бизнес, както винаги сте искали. Ще видите, че скоро работата ви ще бъде по-поносима и целите ви ще бъдат по-близо от всякога.

4. "Основната причина за нещастието никога не е самата ситуация, а по-скоро вашите идеи за ситуацията."
Мисленето, че няма нищо добро в настоящето ви само ви прави нещастни. Екхарт Толе е твърдо убеден, че всеки един от нас създава собствените си трагедии и радости. Може да имате перфектен живот, но това няма да е достатъчно, ако смятате, че нещо липсва.

Може да мислите, че нямате нищо, когато единственото нещо, което нямате, е способността да виждате доброто около себе си. Всяка ситуация и всеки момент има нещо, което си заслужава. Ако ви е трудно да повярвате, опитайте се да сте благодарни. Всеки ден търсете едно ново нещо, за което да сте благодарни. След малко ще бъдете по-щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X